Pasaulio krepšinio pasaulio čempionate lietuviai žengia į ketvirtfinalį: laimėta ir prieš Naująją Zelandiją | Kas vyksta Kaune

Pasaulio krepšinio pasaulio čempionate lietuviai žengia į ketvirtfinalį: laimėta ir prieš Naująją Zelandiją

delfi.lt 2014/09/07 19:00
DELFI nuotr.

Pasaulio krepšinio čempionate sekmadienį Ispanijoje Lietuvos rinktinė žaidė svarbiausias rungtynes. Pirmajame sekmadienio aštuntfinalio susitikime Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenoje Lietuvos rinktinei iššūkį metė karingieji Naujosios Zelandijos krepšininkai, kurie tradiciškai varžovus bandė išgąsdinti sušokdami legendinę haką.

Pirmuosius tris kėlinukus pirmavusi Lietuvos rinktinė paskutinėje rungtynių dalyje sulaukė Naujosios Zelandijos krepšininkų pasipriešinimo, kurie net buvo persvėrę rezultatą į savo pusę. Tačiau lietuviai susiėmė ir varžovų pranašumą panaikino bei iškovojo itin svarbią pergalę aštuntfinalio kovoje.

Galutinis rungtynių rezultatas švieslentėje – 76:71.

Pasaulio čempionato pirmajame etape Lietuvos rinktinė iškovojo keturias pergales ir užėmė pirmą vietą D grupėje. Lietuviai nusileido tik Naujosios Zelandijos kaimynams Australijos krepšininkams. Naujoji Zelandija žaidė C grupėje, kurioje su dvejomis pergalėmis prieš Ukrainą ir Suomiją liko ketvirta.

Lietuvos ir Naujosios Zelandijos rinktinės iki šiol oficialiuose mačuose žaidė du kartus ir abejas rungtynes laimėjo mūsiškiai. 2000-ųjų Olimpinėse žaidynėse Sidnėjuje Lietuva šventė pergalę rezultatu 85:75. Prieš ketverius metus pasaulio čempionate Turkijoje mūsiškiai laimėjo 92:79. Šiame mače beveik pusę varžovų taškų – net 37-is – Naujajai Zelandijai pelnė Kirkas Penney.

Pasiruošimo šiam čempionatui cikle Lietuvos ir Naujosios Zelandijos rinktinės varžėsi Kaune. Varžovų šokio hakos priblokšti lietuviai atsigavo tik mačo pabaigoje ir laimėjo rungtynes 85:79.

Lietuvos ir Naujosios Zelandijos rinktinių mačo nugalėtojas antradienį ketvirtfinalyje susitiks su Turkija arba Australija. Šių komandų aštuntfinalio mūšis sekmadienį taip pat vyks Barselonoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA