Fantastika: mūšį dėl pirmos vietos grupėje laimėjo Lietuva!!! | Kas vyksta Kaune

Fantastika: mūšį dėl pirmos vietos grupėje laimėjo Lietuva!!!

delfi.lt 2014/09/05 00:17
DELFI nuotr.

Ketvirtadienį baigėsi pasaulio krepšinio čempionato pirmasis etapas – grupių varžybos. Paskutinėse D grupės rungtynėse Las Palmase kovėsi bilietus į Barseloną, kur vyks aštuntfinaliai, jau turinčios Lietuvos ir Slovėnijos rinktinės.

Jau nuo pat rungtynių pradžios iniciatyvą aikštelėje perėmę Slovėnijos krepšininkai lietuviams neleido atsipūsti iki paskutinio kėlinio, tačiau ketvirto kėlinio metu lietuvaičiai susikaupė, atgavo kvapą ir sužaidė fantastišką paskutinį kėlinį taip persverdami rezultatą į savo pusę.

Rungtynės baigėsi rezultatu 67:64.

Šį mačą pralaimėję slovėnai ne tik turės nuryti pralaimėjimo kartėlį, bet ir ketvirtfinalyje turės kautis su itin galinga JAV krepšinio rinktine. Tuo tarpu lietuviai po šių laimėtų rungtynių D grupėje užėmė pirmą vietą.

Lietuvos rinktinės gynyba ketvirtame kėlinyje buvo tokia įspūdinga, kad slovėnai per kėlinį sugebėjo pelnyti tik du taškus.

Prieš išvykdami į planetos pirmenybes lietuviai ir slovėnai tarpusavyje susitiko du kartus ir pasidalino po pergalę: Kaune 80:76 pajėgesni buvo mūsiškiai, o Liublianoje 74:72 revanšą pasiekė jų varžovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA