230 km/h greitis kauniečiui su motociklu nuo pareigūnų pasprukti nepadėjo | Kas vyksta Kaune

230 km/h greitis kauniečiui su motociklu nuo pareigūnų pasprukti nepadėjo

Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.

Ketvirtadienio vakare Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai pagal specialią užduotį dirbo Kauno apskrityje.

18 val. 15 minučių greitkelio Vilnius – Kaunas 91 kilometre pareigūnų tarnybinį automobilį „Audi A6“ dideliu greičiu pavijo motociklas „Kawasaki“, o pamatęs, kad prasilenkė su policijos automobiliu, motociklas nuruko link Vilniaus, padidinęs greitį. Ant motociklo nebuvo valstybinio numerio ženklo, o vairuotojo manevravimas sukėlė rimtų abejonių, ar toks važiavimas nepasibaigs nelaime. Pareigūnai stabdė šį motociklą, įjungus mėlynus ir raudonus švyturėlius, tačiau pavojingu greičiu važiavęs motociklas padidino greitį iki 200 km/val ir net nebandė sustoti.

Persekiodami, pareigūnai per garsiakalbį liepė vairuotojui sustoti, tačiau minėtas vairuotojas nepaisė policijos reikalavimų, ir toliau keldamas grėsmę kitiems eismo dalyviams, pavojingai manevruodamas tarp antrąja ir pirmąja eismo juosta važiuojančių automobilių, ketindamas pareigūnus suklaidinti, ties kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 84 km., pavojingai pasuko į dešinę, į nuvažiavimą link Kauno marių ir apsisukęs po viaduku, išvažiavo vėl į kelią Vilnius-Kaunas-Klaipėda, ir didindamas savo važiavimo greitį nuvažiavo link Kauno. „Kawasaki“ vairuotojas kuo toliau tuo pavojingiau vairavo, manevruodamas nerodė jokių perspėjamųjų signalų (posūkių), akivaizdžiai viršijo leistiną saugų greitį, važiavo priešpriešiniam eismui skirta juosta, lenkdavo važiuojančias kitas transporto priemones per skiriamąją juostą, kitas apvažiavo iš dešinės kelkraščiu, sudarė ne vieną avarinę situaciją, privertė kitas transporto priemones staigiai keisti važiavimo kryptį, stabdyti.

Kai motociklo „Kawasaki“ greitis pasiekė 230 km/val., Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, patruliuojantys su tarnybiniais motociklais „Yamaha FJR-1300“, prisijungė prie gaudynių, įjungtais švyturėliais ir garsiniais signalais. Nuo to momento minėtas persekiojamas motociklas, pamatęs, kad yra persekiojamas papildomai ir policijos motociklų, dar maksimaliai padidino savo vairuojamo motociklo greitį, tačiau Kleboniškio gatvėje visgi buvo sustabdytas.

Paaiškėjo, kad vairuotojas – aštuoniolikmetis kaunietis, pasiskolino motociklą iš draugo. Jokių dokumentų – nei asmens tapatybės, nei motociklo, jaunuolis nepateikė. Patikrinus motociklo rėmo duomenis, pareigūnai išsiaiškino, kad motociklas nėra paieškomas, tačiau nėra registruotas, jam neatlikta valstybinė techninė apžiūra, jis neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Motociklą vairavęs vyras neturėjo teisės vairuoti tokį motociklą, o paklaustas, kodėl nestojo – atsakė, kad pamanė, kad nebus sulaikytas. Vairuotojas paaiškino, kad bandęs pasprukti nuo policijos pareigūnų apie chuliganiško ir pavojingo vairavimo galimas skaudžias pasekmes net negalvojo.

Akivaizdu, kad toks „pasivažinėjimas“ galėjo baigtis labai skaudžiai. Vairuotojui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, jam gresia daugiatūkstantinė bauda, o jei teismas priims tokią nutartį – ir administracinis areštas. Motociklą „Kawasaki“ iš sustabdymo vietos transportavimo tarnyba priverstinai nugabeno į saugojimo aikštelę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA