KTU studentus išgąsdino pratybos | Kas vyksta Kaune

KTU studentus išgąsdino pratybos

R. Tenio nuotr.

Apie pietus KTU Elektronikos rūmuose suskambo gaisro sirenos. Akimirksniu atskubėjo keli policijos, greitosios medicininės pagalbos bei ugniagesių gelbėtojų ekipažai. Trečiame aukšte buvo sukeltas gaisras, todėl dalis studentų buvo evakuoti, dar keli akcijos organizatoriai iškelti gaisrininkų kopėčiomis.

Taip prasidėjo bendra Kauno technologijos universiteto organizacijų „Baltai juoda“ ir „Tvirtovė“, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pratybos „Išsigelbėk per 30 sekundžių“.

„Tokios simuliacijos rengiamos pagal poreikį. Dabar kai yra daug pirmakursių, kurie kaip nauja „avių bandelė“, norime juos ištreniruoti ir parodyti, kad būtų budrūs. Dėl to buvo pasirinkta šį vieta, nes vienoje vietoje yra daug pirmakursių“ – kalbėjo „Baltai juoda” vadovas Paulius Klikūnas.

Iš pastato evakuota per 200 studentų

Gavę pranešimą apie gaisrą, į įvykio vietą suskubėjo specialiosios tarnybos. Atvykę gaisrininkai pakėlė kopėčias ir iškėlė kelis pratybų dalyvius pro trečiojo aukšto langą, kuriame ir buvo imituojamas gaisro židinys.

Tuo metu rūmuose abiejų organizacijų savanoriai studentams, nieko nežinojusiems apie pratybas, padėjo evakuotis iš degančio trečiojo aukšto. Keletas jų išeidami imitavo nualpimą, medikai jiems suteikė pirmąją medicininę pagalbą.

„Mūsų organizacijos suprato, jog nelaimė slypi visiškai visur ir gali ištikti bet kada. Nesvarbu, kas benutiktų, visada turi žinoti, kaip elgtis tam tikrose situacijose, ar bent jau imtis tam tikrų veiksmų, kurie galėtų išgelbėti žmogui gyvybę“ – apie akcijos idėją pasakojo organizacijos „Baltai juoda“ atstovas Ovidijus Gudaitis.

Kaip elgtis kilus gaisrui

Akcijos pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai, nes reikia būtent 30 sekundžių, jog kritinėje situacijoje žmogus apsispręstų, ką daryti toliau. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas tikino, jog svarbiausia yra nepanikuoti ir į viską reaguoti ramiai.

„Jei gaisras kyla bute, reikia kuo skubiau išeiti iš gyvenamųjų patalpų, kuo skubiau reikia skambinti gelbėjimo tarnyboms, jei nėra galimybės, reikia ieškoti vietos kur nors prie sienos ir ten pasislėpti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA