Pasaulio krepšinio čempionate australai nubaudė lietuvius | Kas vyksta Kaune

Pasaulio krepšinio čempionate australai nubaudė lietuvius

delfi.lt 2014/09/02 20:16
DELFI nuotr.

Antradienį Gran Kanarijos arenoje Lietuvos rinktinė sužaidė trečiąsias 2014 m. pasaulio krepšinio čempionato rungtynes su Australijos komanda, kuri kartu su Slovėnija laikoma tiesiogine lietuvių konkurente dėl pirmų trijų vietų D grupėje.

Pirmus du kėlinius lietuvaičiai žaidė lyg nerasdami savęs ir pirmąją rungtynių dalį baigė turėdami net 19 taškų deficitą, tačiau trečiajame kėlinyje vaizdas aikštelėje kardinaliai pasikeitė, kai Lietuvos rinktinės krepšininkai perėmė aikštės kontrolę. Bet to neužteko, kad išplėšti pergalę prieš australus, kuriuos kadaise patys lietuviai ir išmokė profesionaliai žaisti krepšinį.

Rungtynes rezultatu 82:75 antradienio vakarą laimėjo Australijos krepšininkai ir lietuvaičiams pirmą kartą šiame pasaulio krepšinio čempionate teko pajusti pralaimėjimo kartėlį.

Jono Kazlausko auklėtiniai planetos pirmenybes pradėjo pergalingai – 87:74 nugalėjo Meksiką ir 75:62 įveikė Angolą.

Tuo metu australai 80:90 nusileido slovėnams, bet net 89:55 sutriuškino pietų korėjiečius.

Lietuvos ir Australijos krepšininkai susitiko ir visai prieš čempionatą: rugpjūčio 11 d. Klaipėdoje vykusį mačą 91:78 laimėjo mūsiškiai.

Tiesa, paskutinėje oficialioje tarpusavio dvikovoje (2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse) net 106:75 triumfavo australai. Lietuviams – tai antras skaudžiausias pralaimėjimas per visą istoriją. Nesėkmė didesniu skirtumu buvo patirta tik 1992 m. Barselonos olimpiadoje prieš JAV „Svajonių komandą“ – 76:127.

Trečiadienį lietuviams 21 val. iššūkį mes Pietų Korėjos atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA