Advokatė R.Kazlauskienė: „Skolą atgausite greičiau, jei žinosite skolininko gyvenamąją vietą” | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė: „Skolą atgausite greičiau, jei žinosite skolininko gyvenamąją vietą”

Tradiciškai pirmadieniais – teisininko konsultacija. Į klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė:

Norėčiau kreiptis į teismą dėl nuostolių priteisimo pagal sudarytą sutartį. Žinau, jog tokie reikalavimai galėtų būti nagrinėjami teismo įsakymu, tačiau tam būtina nurodyti tikslią asmens gyvenamąją vietą. Deja, mano žiniomis, skolininko gyvenamoji vieta yra pasikeitusi ir aš jos nežinau.

Tiesa, kad teismo įsakymo išdavimui ir įsigaliojimui reikalinga nurodyti tikslią skolininko gyvenamąją vietą, kadangi priimta teismo įsakymo kopija turi būti tinkamai įteikta skolininkui, kartu pasiūlant geranoriškai sumokėti skolą arba pateikti prieštaravimus. Dėl šios priežasties, nesant tikram dėl skolininko gyvenamosios vietos, tikslinga pateikti keletą galimų gyvenamosios vietos adresų, taip pat darbo vietos adresą, ar net (jei žinoma) tėvų gyvenamosios vietos adresą. O net ir nurodžius netinkamą adresą, teismas, remiantis Civilinio proceso kodekso 431 str. 3 d., privalo duoti terminą gyvenamosios ar darbo vietos patikslinimui. Žinoma, jei nėra jokios galimybės pateikti alternatyvių adresų, tikslingiausiai, teikti ieškinį bendra tvarka, ir siekti dokumentų įteikimo viešo paskelbimo būdų, arba kuratoriaus paskyrimo.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Veikia ir advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA