Partizanų gatvės dalis taps gyvenamąja zona, pėstieji turės pirmumą prieš automobilius | Kas vyksta Kaune

Partizanų gatvės dalis taps gyvenamąja zona, pėstieji turės pirmumą prieš automobilius

R. Tenio nuotr.

Partizanų gatvės gyventojai skundžiasi, kad jiems nėra saugu, mat vairuotojai siauromis gatvelėmis laksto kaip pašėlę ir šiurpina praeivius. Viską apsunkina ir tai, jog gyventojai automobilius palieka per arti pėsčiųjų perėjų, tad vairuotojams sunku pastebėti į gatvę išėjusius vaikus.

Eismo saugumo komisijoje svarstytas seniūnaičio Ernesto Vaičikausko prašymas ties Partizanų gatvės 156, 158, 160 bei 162 numeriu pažymėtais namais įrengti greičio ribojimo kalnelius bei papildomas pėsčiųjų perėjas, kad būtų gyventojams saugiau kirsti važiuojamąją kelio dalį. Riboti greitį šioje vietoje būtina ir dėl to, jo šalia yra dvi mokyklos ir „Dainavos“ parkas, kur lankosi nemažai žmonių.

„Automobiliai užstato perėjas, todėl nieko nesimato. Rudenį eina tėvai savanoriai ir reguliuoja eismą, kad išvengtų įvykių“ – kalbėjo seniūnaitis Ernestas Vaičikauskas.

Tačiau įrengti papildomas perėjas miestui šiuo metu yra per brangu. Be to, jei automobiliai užstato pėsčiųjų perėjas, tai naudos iš jų vis tiek bus mažai. Todėl nutarta ties Partizanų gatvės 156-162 namais bei mokyklomis pastatyti „gyvenamosios zonos“ ženklą, kuris priverstų atidžiau stebėti pėsčiuosius.

„Gyvenamosios zonos“ ženklas suteikia prioritetą pėstiesiams, o ne automobiliams, todėl vairuotojai priversti sumažinti greitį ir labiau saugotis pėsčiųjų“ – teigė Eismo saugumo komisijos narys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA