Pirmasis pasaulio krepšinio čempionato mūšis: lietuviai pademonstravo fantastišką spurtą | Kas vyksta Kaune

Pirmasis pasaulio krepšinio čempionato mūšis: lietuviai pademonstravo fantastišką spurtą

delfi.lt 2014/08/30 21:32
DELFI nuotr.

Į Ispanijoje prasidėjusio FIBA pasaulio krepšinio čempionato karštinę šeštadienio vakarą įsisuko ir Lietuvos rinktinė. Nukraujavusi, bet vilčių kovoti dėl medalių nepraradusi Jono Kazlausko kariauna pirmoje D grupės dvikovoje žaidė su mažai žinoma Meksikos komanda.

Po atkaklios ir permainingos kovos lietuviai sugebėjo įsirašyti pirmąją pergalę – varžovai nugalėti 87:74 (22:27, 23:14, 22:12, 20:21).

Rungtynės prasidėjo itin aukštu tempu, kuris buvo parankesnis meksikiečiams – vienas po kitų tinklelį skrodė jų metimai iš visų pozicijų. Antrame kėlinyje pagerėjo ne tik mūsiškių puolimas, bet ir gynyba, todėl J. Kazlausko auklėtiniai šiek tiek pirmavo (45:41).

Nors trečią kėlinį sėkmingiau pradėjo meksikiečiai (47:51), lietuviai jį užbaigė neįtikėtinu spurtu 20:2 ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo net 14 taškų persvarą (67:53). Ją Lietuvos komanda išlaikė ir įsirašė pirmąją pergalę.

Prieš pat išvyką į Ispaniją Lietuvos komandą sukrėtė itin skaudi ir nemaloni žinia – planetos pirmenybes praleisti turės pagrindinis komandas įžaidėjas Mantas Kalnietis – jis išsinarino raktikaulį.

Gynėjui teko skristi į Lietuva, kur jam sėkmingai atlikta operacija (be krepšinio praleis apie pusmetį) , o atsilaisvinusią vietą lėktuve į Gran Kanariją užėmė Adas Juškevičius.

Sekmadienį lietuviai taip pat 21 val. Lietuvos laiku žais su Angolos krepšininkais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA