Kaune atsiras dar viena žiedinė sankryža | Kas vyksta Kaune

Kaune atsiras dar viena žiedinė sankryža

Google street view nuotr.

Romainių mikrorajono gyventojai kreipėsi į savivaldybę su prašymu padaryti Romainių gatvę pagrindine, o Medekšinės gatvę palikti šalutine. Tačiau vietoje pakeistų ženklų, bus įrengta žiedinė sankryža.

Šiuo metu yra atvirkščiai: nuo senesnių laikų palikta Medekšinės gatvė kaip pagrindinė. Tačiau šis rajonas sparčiai plečiasi, todėl jau kuris laikas didesnis automobilių srautas važiuoja Romainių gatve. Padaryti Romainių gatvę pagrindine yra pagrįstas gyventojų prašymas, tačiau jam Eismo saugumo komisija nepritarė.

Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas tikino, jog jau dabar Romainių gatvėje yra viršijamas greitis, jei dar ši gatvė taptų pagrindine, tai dar padidintų nedrausmingų vairuotojų savivalę. Eismo saugumo komisijos siūlymu, šioje sankryžoje galėtų atsirasti žiedinė sankryža.

„Žinoma, žiedinė sankryža turėtų būti šiek tiek lenkta, kad vairuotojai tiesiog nevažiuotų tiesiai. Tai sumažintų tikimybę, kad įvyks šoninė avarija, nes tokios avarijos pačios skaudžiausios“ – tikino Danas Česnauskas.

Toks sprendimas priimtas tikintis, jog žiedinė sankryža mažiau klaidins vairuotojus ir bent kiek leis pažaboti greitį mėgstančius viršyti erelius. Laikina sakryža miestui kainuotų apie 2000 litų. Planuojama, kad laikina žiedinė sankryža bus iki kitų metų kovo mėnesio, o vėliau bus sprendžiama, ką daryti toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA