Kauno mieste švietimo kokybė – viena geriausių Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kauno mieste švietimo kokybė – viena geriausių Lietuvoje

R. Tenio nuotr.

Spaudos konferencijos metu aptarti jau padaryti darbai, kurie ženkliai pagerina mokymo kokybę Kauno mieste. Pažymėtina, jog prieš rugsėjo 1-ąją , jau atrenovuota dalis mokyklų, kurios finansavimą gavo ne tik iš savivaldybės, bet taip pat iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Taip pat gerinama švietimo ir ugdymo kokybė, kuri atsiskleidžia abiturientų brandos egzaminų rezultatuose – šių metų Kauno miesto brandos rezultatai viršija visos šalies vidurkį.

Šiais metais Kauno mieste į mokslus nuo rugsėjo pirmosios kibs apie 33 tūkstančius moksleivių, kurie lankys valstybines mokyklas. Dar papildomai apie 3,5 tūkst. moksleivių šiuos mokslo metus pradės nevyriausybinėse įstaigose, todėl tikimasi, jog moksleiviai bus tinkamai ruošiami ir toliau galės siekti puikių rezultatų.

Kauno miesto mokyklos bei gimnazijos bendradarbiauja su aukštosiomis mokyklomis, todėl moksleiviai turi geresnes sąlygas pasiruošti studijoms. Be to, vis daugiau dėmesio skiriama pamokos kokybės gerinimui, naudojant įvairias vizualias priemones bei mokymosi metodus. Naudojamos įvairios priemonės, kurios pasiteisina. Tai parodė šių metų brandos egzaminų rezultatai. Kauniečiai viršijo visos šalies egzaminų vidurkį.

„Geriausiai mūsų miesto abiturientams sekėsi išlaikyti Lietuvių kalbos bei matematikos brandos egzaminus. Kaunas yra geriausiųjų penketuke“ – pasiektais rezultatais džiaugėsi Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika.

Iki gruodžio keisis vadovai

Net septyniolikoje Kauno miesto mokyklų iki gruodžio mėnesio galo planuoja pasikeisti mokyklų direktoriai. Tikimasi, kad atsinaujinęs kolektyvas, naujos idėjos iš naujų žmonių atneš gerų permainų mokyklų viduje, kas dar labiau pagerins mokymo kokybę.

„Iki metų galo jau yra apsisprendę pasikeisti septyniolika švietimo įstaigų vadovų, rugsėjo 18-ąjai dienai dar rengiami trys tarybos sprendimai. Todėl atsinaujinimas tarp vadovų vyksta, o patirtis rodo, kad kur pasikeičia vadovas, ateina jauni, išsilavinę, kalbas mokantys, technologijas išmanantys, tai mokyklose tikrai atgyja ir vaikų, ir tėvų pasitikėjimas“ – sakė Švietimo ir ugdymo skyrius vedėjas Antanas Bagdonas.

Populiarėja daugiafunkciai centrai

Šiais metais Kauno mieste sumažėjo apie tūkstančiu moksleivių, tačiau ištuštėjusios klasės nepaliekamos dulkėti. Mokyklose vis dažniau kuriami daugiafunkciai centrai. Šiemet tokie centrai sukūrė beveik 500 papildomų vietų, į kurias bus leidžiami ikimokyklinio amžiaus vaikai. Tiesa, darželių problema vis dar lieka, nes kol kas į darželius nepatekusių vaikų skaičius siekia 470, tačiau šis skaičius gali sumažėti po spalio 1-osios.

„Spalio pirmąją yra koreguojami darželių sąrašai, nes pasitaiko taip, jog tėvai apsigalvoja, ar išvyksta iš Kauno gyventi kitur, todėl darželius užpildys kiti vaikai“ – kalbėjo Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika.

Taip pat pažymėtina, jog 2015 metais visoje šalyje planuojama įvesti privalomą priešmokyklinį ugdymą, bet kauniečiai dėl to jaudintis neturėtų. Mat jei ir toliau taip sparčiais kursis daugiafunkciai centrai, ši problema bus išspręsta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA