Nuo rugsėjo uždaroma viena pagrindinių gatvių Žaliakalnyje | Kas vyksta Kaune

Nuo rugsėjo uždaroma viena pagrindinių gatvių Žaliakalnyje

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė ketvirtadienį pranešė, kad nuo rugsėjo 6 dienos uždaroma itin apkrauta A.Baranausko gatvė Žaliakalnyje. Dėl eismo pokyčių gyventojams ir studentams teks apsišarvuoti geležine kantrybe.

Rugsėjo 6 d. prasidės šilumos tiekimo magistralės keitimo darbai A. Baranausko gatvėje. Dėl šios priežasties bus uždarytas automobilių eismas šios gatvės atkarpoje nuo Radvilėnų pl. iki Studentų g.

Šios magistralės amžius jau siekia 44 metus, per pastaruosius keletą metų ji buvo trūkusi jau 12 kartų, todėl jos rekonstrukcija buvo įtraukta į AB „Kauno energija” prioritetinių darbų sąrašą. Šių metų pavasarį bendrovei buvo suteikta galimybė gauti papildomą finansavimą iš 2007-2013 m. finansinės perspektyvos ES fondų energetikos srities infrastruktūros plėtrai, kadangi kitos Lietuvos įmonės nebuvo pasiruošusios jas panaudoti iki laikotarpio, kai visos šios perspektyvos lėšos turi būti panaudotos, pabaigos. Atlikus visus viešųjų pirkimų, projektavimo ir kitus parengiamuosius darbus, projekto rangovai buvo pasirengę darbus pradėti rugpjūčio 25 d., tačiau Savivaldybė leidimą darbams važiuojamoje A. Baranausko g. dalyje suteikė nuo rugsėjo 6 d.

Suprantama, kad tai sudarys papildomų sunkumų eismo dalyviams, tačiau siekiant tinkamai panaudoti ES struktūrinių fondų lėšas, tenka derintis prie laikinų nepatogumų.

„Negalėjome leisti, kad tokia svarbi miesto transporto arterija būtų uždaryta prieš pat rugsėjo pirmąją, kai į miestą suvažiuoja visi studentai, nes savaitė prieš ir po mokslo metų pradžios būna pati sudėtingiausia eismo atžvilgiu. Bet taip pat negalėjome ilgiau užtęsti ir magistralinio šilumos vamzdyno keitimo darbų, kad darbai būtų pabaigti iki šildymo sezono pradžios”, motyvus paaiškino Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Techniniai šilumos magistralės pakeitimo darbai turėtų būti baigti iki spalio vidurio, dar kelias savaites po to užtruks kelio dangos ir gerbūvio atstatymo darbai. Transporto srautai per tą laiką bus nukreipti Radvilėnų pl., J.Basanavičiaus g., Taikos pr. ir Studentų g. Didesnių spūsčių tikimasi išvengti, nes rugsėjo 8 d. jau turėtų būti po rekonstrukcijos atidaryta K. Petrausko gatvė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA