Prieš pat pasaulio čempionatą, M.Kalnietis patyrė rimtą traumą | Kas vyksta Kaune

Prieš pat pasaulio čempionatą, M.Kalnietis patyrė rimtą traumą

delfi.lt 2014/08/26 22:30
L.Kunigėlio nuotr.

Antradienio vakarą Kroatijos sostinėje Zagrebe Lietuvos vyrų krepšinio nacionalinė rinktinė sužaidė paskutines – net keturioliktas – draugiškas kontrolines rungtynes pasirengimo artėjančiam pasaulio čempionatui cikle. Paskutinė lietuvių varžovė – kita planetos taurės turnyro dalyvė Kroatija.

Po šio mačo paaiškėjo, kad dėl traumos šiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis nedalyvaus. O rungtynes šį vakarą lengvai laimėjo kroatai rezultatu 94:80.

Pasirengimo etape iki šio vakaro rungtynių kol kas Lietuvos rinktinė laimėjo 12 ir patyrė vieną nesėkmę. Kroatai sužaidė 8 mačus, iš kurių laimėjo 5.

Prieš mačą su Kroatija Lietuvos ekipos vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas paskelbė galutinį dvyliktuką, kuris rugpjūčio 28 d. užsakomuoju reisu skris į Las Palmą (Ispanija). Į jį nepateko Į galutinį Lietuvos krepšinio rinktinės dvylikutką nepateko gynėjas Adas Juškevičius ir vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

Vienam Lietuvos rinktinės starto penketo žaidėjui Mantui Kalniečiui rungtynės baigėsi tik prasidėjusios, jis patyrė dešinės peties traumą ir iš salės buvo išvestas parišta ranka ir pečiu.

Įžaidėjas bandė pranerti tarp dviejų varžovų ir suklupęs atsitrenkė į vieną iš kroatų – Ante Tomičių.

Treneris J. Kazlauskas buvo priverstas pakeisti įžaidėją, o Lietuvos rinktinės narių veiduose matėsi didelis nerimas ir neviltis.

M.Kalniečiui pirmoji pagalba buvo suteikiama šalia atsarginių suolelio. Lietuvos gydytojams į pagalbą atbėgo ir kroatai.

Pasiekė žinios, kad M. Kalniečiui nutiko rimta trauma – jam stiprus raktikaulio išnirimas. Tęsti gydymo Lietuvos rinktinės įžaidėjas grįš į Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA