Daugiabučio administratoriaus keitimas – lyg nesibaigiantis detektyvas | Kas vyksta Kaune

Daugiabučio administratoriaus keitimas – lyg nesibaigiantis detektyvas

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Jei gyventojai nori pakeisti namą administruojančią įmonę, gali tekti pereiti „kryžiaus kelius“. Savanorių prospekto 312-ojo namo gyventojams susitarus pakeisti namą administruojančią įmonę AB „City Service“ į UAB „Kauno komunalinį butų ūkį“, prasidėjo nesibaigianti skundų banga ir neaiškių situacijų dėlionė.

Gyventojai dar 2013 metais pradėjo skųstis AB „City Servise“ („Dainavos būstas“) paslaugomis, nes ateidavo sąskaitos, o darbai nebuvo atlikti. Taip pat ateidavo sąskaitos, tačiau gyventojams nebuvo paaiškinta, pagal ką paskaičiuojamos tokios sumos.

„Nesu patenkinta. Ką sugalvoja, tą daro ir ima baisiausius pinigus. Nei mūsų kada atsiklausė, nei jokių parašų nerinko dėl planuojamų darbų“ – piktinosi namo gyventoja Nijolė.

Name yra vienas socialinis butas, kuris priklauso savivaldybės administruojančiai įmonei „Kauno komunalinis butų ūkis“ ir šis butas moka kaupiamąsias įmokas, o kitus komunalinius mokesčius moka AB „City Service“. Gyventojai tikisi, kad būtų lengviau surasti būdą priskirti namui teritoriją, kuri būtų tvarkoma, o ne leidžiama teritorijos žalius plotus užpilti skalda bei apsigyventi po langais benamiams.

„Kauno komunalinis butų ūkis“ yra ne pelno siekianti organizacija ir šią įmonę gali audituoti savivaldybė, tad būtų aišku, už ką gyventojai moka pinigus. Namo gyventojai suinteresuoti, kad lifto kaupimo mokestis būtų teisingai paskirstytas ir patektų į savivaldybės sąskaitą liftams renovuoti. Be to, šios įmonės ir administravimo mokesčiai yra mažesni, apie tai yra paskelbta Kauno miesto savivaldybės puslapyje“ – tvirtino Onutė Balsienė.

Remonto darbus gyventojai priversti atlikti patys

Nepatenkinti namo administruojančios įmonės veikla yra ir kiti gyventojai. Štai vienam kaimynui sutrūkusius vamzdžius reikėjo savo lėšomis taisyti, nors buvo žadėta keisti viso namo vamzdynus.

„Man pasakė, kad tai ne jų darbai. Tai atvažiavo sūnus, pasikvietė šaltkalvį ir jis man sutvarkė. Taip pat dar pridūrė, jog jie nežino, kokios yra jų pareigos. Jie tik renka pinigus, bet nežinia, ką su jais daro“ – savo nuomonę išreiškė kaimynas Janis.

„Neapsikentusi sklindančios smarvės, pati savo lėšomis susiremontavau savo bute sutrūkinėjusį bendro namo kanalizacijos vamzdį, nors tai turėjo atlikti administruojanti įmonė. 2010 m. buvo nekokybiškai atlikti namo siūlių remonto darbai, gyventojai buvo apmokestinti, 2012 m. surašytas defektinis aktas, darbai neva perdaryti, tačiau problema išliko. Vėl turėjau savo lėšomis samdyti atestuotą įmonę ir padaryti bute termoviziją, įsitikinti ir užfiksuoti esamas opias problemas“ – dėstė Onutė Balsienė.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA