Kauno mokyklos moksleivius pasitiks atsinaujinusios | Kas vyksta Kaune

Kauno mokyklos moksleivius pasitiks atsinaujinusios

R. Tenio nuotr.

Mokslo metai jau nebe už kalnų, tad mokyklose užbaiginėjami vasaros metu pradėti renovacijos darbai. Dalis Kauno mokyklų moksleivius pasitiks atsinaujinusios. Planuojama pagrindinius darbus užbaigti iki rugsėjo pirmosios, o smulkesnius atlikti iki gruodžio mėnesio.

Daugiausiai miesto mokyklose renovuojami mokyklų fasadai, šiltinamos sienos, atnaujinami kabinetai bei tualetai, keičiami langai. Daugelyje mokyklų renovacija vyksta jau ne pirmą vasarą, tačiau yra ir tokių mokyklų, kurios tik šiais metais pradėjo vykdyti stambiausius renovacijos darbus.

„Šiuo metu renovuojama didžioji dauguma Kauno mokyklų. Stambiausi renovacijos darbai vyksta J. Jablonskio ir „Aušros“ gimnazijose, „Rudnosiuko“ lopšelyje – darželyje, Ryto pradinėje bei Vaižganto vidurinėse mokyklose. Šiose mokyklose projektų sumos svyruoja nuo pusės iki keturių milijonų litų“ – dėstė Kauno Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika.


Tikisi spėti užbaigti pradėtus darbus

Daugumoje Kauno mokyklų darbų vykdymas numatytas iki žiemos pradžios, tačiau pagrindiniai darbai turėtų būti atlikti iki mokslo metų pradžios.

„Šiuos metus pasitiksim sunkiau, bet gražiau. Mokslo metų pradžioje moksleiviai sugrįš į atnaujintas klases, tačiau visų darbų tikrai nebūsime atlikę“ – kalbėjo „Aušros“ gimnazijos direktorė Bronislava Valungevičienė.

Kitos mokyklos atstovai taip pat tikina, kad vaikai mokslus pradės atnaujintose klasėse, tačiau dar keli kabinetai bus tvarkomi ir per mokslo metus.

„Per pirmąjį renovacijos etapą perdengtas stogas, atlikti apšiltinimo darbai, pakeisti langai bei durys. Per antrąjį etapą numatoma pakeisti vamzdynų sistemas. Nors visi darbai iki rugsėjo pirmosios dar nebus pasibaigę, nevertėtų jaudintis, tai moksleiviams nesukels papildomų problemų“ – sakė „Ryto“ pradinės mokyklos direktorė Alina Striškienė.

Pasitiks elektroninių kortelių sistema

Šiais metais dalyje Kauno mokyklų įrengti stovai, kurie leis į mokyklą patekti tik su elektronine kortele. Tokia sistema leistų tėvams matyti, ar vaikas atėjo į mokyklą, kiek pinigų išleido valgykloje, nes vienoje kortelėje bus moksleivio pažymėjimas, mėnesinis viešojo transporto bilietas. Tėvai taip pat galės vaikams į šią kortelę įdėti pinigų, kuriuos vaikai išleis mokyklose.

Kuriami daugiafunkciai centrai

Šiais metais Kauno mieste į mokyklas sugrįš apie tūkstančiu moksleivių mažiau nei praėjusiais metais. Dėl mokinių mažėjimo, mokyklos klasės yra apytuštės. Norint mokyklai pritraukti daugiau pajamų, puiki išeitis yra daugiafunkciai šeimos centrai.

Tai ne tik papildomos pajamos mokyklai, tačiau ir sprendžiama darželių trūkumo Kauno mieste problema. Nuo rugsėjo pirmosios atsidarius naujiems daugiafunkciams centrams, bus įkurtos apie 500 naujų vietų. Tėvams, nespėjusiems savo atžalų užrašyti į darželius ar nesulaukusiems eilės, daugiafunkciai centrai tampa kaip alternatyva.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA