Policijos mokslus krims ne visi norėję | Kas vyksta Kaune

Policijos mokslus krims ne visi norėję

Penktadienį Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) baigėsi visą savaitę trukusi kursantų atranka. Tapti pareigūnais šįmet panoro net 259 jaunuoliai, tačiau visus išbandymus įveikė ne visi – nuo rugsėjo 1-osios mokslus LPM krims tik 150 kursantų: 114 vaikinų ir 36 merginos.

Atrankoje dalyvavo jaunimas iš visų didžiųjų Lietuvos miestų. Daugiausiai paraiškų buvo gauta iš Klaipėdos bei Vilniaus – po 35. 34 kandidatai buvo iš Telšių, iš Alytaus ir Marijampolės – po 33, iš Šiaulių – 24, iš Tauragės – 20, iš Kauno ir Panevėžio – po 17, o iš Utenos – 11.

Šįmet visus nustebinęs merginų, norinčių tapti pareigūnėmis, skaičius po atrankos gerokai sumažėjo. Iš 104 užsiregistravusių dailiosios lyties atstovių į LPM įstojo 36. Labiausiai pasisekė uostamiesčio gyventojoms – LPM mokysis net 8 klaipėdietės. Šešios merginos yra iš Šiaulių, penkios – iš Vilniaus, po keturias atstoves iš Kauno, Marijampolės, Tauragės, po dvi – iš Alytaus ir Telšių ir viena mergina iš Panevėžio.

Atrankos metu pretendentų laukė ne vienas išbandymas. Teko įveikti bendro fizinio pasirengimo užduotis, vėliau laukė loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo gebėjimų patikrinimas. Taip pat komisija vertino praktinių situacijų ir sprendimų priėmimo gebėjimus.

LPM viršininkas Algirdas Kaminskas užsiminė, kad patikrinus kandidatų raštingumo gebėjimus, paaiškėjo, kad ne visi taip puikiai išmano savo gimtąją kalbą, tačiau situacijos nedramatizavo.

„Dešimtukų ar devintukų visiems gal ir nerašytume, bet yra kur tobulėti, todėl į mokymo programą bus įtraukti papildomi užsiėmimai, kurių metu kursantai galės gilinti lietuvių kalbos žinias“, – paaiškino A. Kaminskas.

Po pirmųjų užduočių atkrito ne viena dešimtis kandidatų, todėl į paskutinį atrankos etapą – individualų pokalbį – perėjo 182 kandidatai.

„Bendraudami akis į akį su pretendentais galėjome įvertinti jų motyvaciją mokytis LPM, kodėl ryžosi tapti pareigūnais. Be to, turėjome galimybę susipažinti geriau su būsimais kursantais, sužinoti jų pomėgius, patikrinti žinias apie policijos sistemą“, – pasakojo LPM viršininkas Algirdas Kaminskas, kuris buvo vienas iš komisijos narių.

Mokyklos viršininkas tikino, kad šįmet atrankoje dalyvavo tikrai labai daug motyvuotų jaunuolių, nors, žinoma, prisipažino, jog buvo visokių asmenybių.

„Maloniai nustebino vienas vaikinukas, kuris po pokalbio labai norėjo visiems komisijos nariams paspausti ranką, nes pasako jo, neaišku, ar įstos į LPM, todėl jam labai malonu bus bent jau tokiai garbingai komisijai paspausti rankas“, – prisiminė A. Kaminskas.

Viršininkas džiaugėsi, kad kasmet norinčiųjų tapti pareigūnais skaičius tik auga, todėl atrankos metu galima atsirinkti labiausiai motyvuotus jaunuolius, kurie ateityje tarnaus Lietuvos žmonėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA