Ieškomiausi Kauno nusikaltėliai – nuo žudikų iki prievartautojų | Kas vyksta Kaune

Ieškomiausi Kauno nusikaltėliai – nuo žudikų iki prievartautojų

delfi.lt 2014/08/25 18:02

Rusijoje įkliuvęs bene ieškomiausias Lietuvos žudikas Romas Zamolskis – ne vienintelis nuo teisėsaugos ilgus metus besislapstęs kaunietis. Laikinosios sostinės policija skelbia sąrašą asmenų, kurie įtariami padarę sunkius smurtinius nusikaltimus.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Kauno pareigūnams jau pavyko surasti 20 asmenų, padariusių nusikalstamas veikas, priskiriamas sunkių, žmogaus gyvybei pavojingų nusikaltimų kategorijai.

Iš jų – 3 įtariamus nužudymu, 1 – dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, 6 – dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, 3 – dėl išžaginimo, 2 – dėl seksualinio prievartavimo, 1 – dėl neteisėto laisvės atėmimo, 4 – dėl grasinimų nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą.

Per šiuos metus iš viso jau surasti 279 asmenys. Tarp šių asmenų buvo ir R. Zamolskis, ieškotas nuo 2001 m. ir sulaikytas rugpjūčio mėnesį.

Šiuo metu ilgiausiai nuo teisėsaugos slapstotsi Jonas Snieškus (gim. 1980 m.). Jo policija ieško jau 12 metų. Vyras įtariamas žmogžudyste. Įtariama, kad J. Snieškus su bendru 2002 metų vasarį itin žiauriai nukankino ir nužudė merginą.

Tiek pat metų nuo teisėsaugos slapstosi ir Nikita Antonovas (gim. 1951 m.). Jis įtariamas 2002 metais kuris įtariamas nužudęs savo sugėrovę.

2003 metais nuo policijos pasislėpė ir iki šiol nerasti Andrius Danilovas (gim. 1983 m.) ir Gediminas Podžeckas (gim. 1983 m.). Vyrai įtariami po studentų išgertuvių mirtinai sumušę benamį.

Nuo 2005 metų slapstosi Andrejus Burakovskis (gim. 1982 m.). Vyras pripažintas kaltu dėl žmogžudystės 2001 metų pradžioje. Tuomet buvo nudurtas kaimynę nuo užpuolikų gynęs vaikinas. A. Burakovskis nuteistas 10 metų nelaisvės, tačiau nuo teisėsaugos pasislėpė.

Gediminas Kietis (gim. 1989 m.) ieškomas nuo 2010 metų. Kaunietis įtariamas dalyvavęs vaikino mirtimi pasibaigusiame konflikte 2009 metų spalio pabaigoje – tuomet prie naktinio klubo „Metelica“ buvo nudurtas jaunas vyras. Šioje byloje nuosprendį išgirdo keturi žudynių dalyviai. G. Kietis tebesislapsto.

Ketverius metus slapstosi Ernestas Tuskenis (gim. 1986 m.). Kaunietis įtariamas su bendru išžaginęs nepilnametę.

Gintaras Šustauskas (gim. 1973 m.) ieškomas nuo 2011 metų. Vyras įtariamas žmogžudyste.

2011 metais Kauną sukrėtė gaisras Šilainių daugiabutyje – po konflikto buvo padegtas butas 7 aukšte, kuriame vyko gimtadienio šventė. Jauni žmonės gelbėdamiesi nuo gaisro netgi šoko pro buto langus ir balkoną. Įtarimai buvo pareikšti keturiems vaikinams, tačiau prieš teismą stojo ir nuosprendžio laukia tik trys. Tebeieškomas pagrindinis įtariamasis Martynas Sasnauskas (gim. 1990 m.).

Kauno policija prašo žinančius apie šių asmenų buvimo vietą ar galinčius suteikti vertingos informacijos pranešti telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA