Plaukikė iš Kauno R.Meilutytė – Europos čempionė! | Kas vyksta Kaune

Plaukikė iš Kauno R.Meilutytė – Europos čempionė!

delfi.lt 2014/08/24 20:24
DELFI nuotr.

Rūtai Meilutytei sezonas pasibaigė vienu geriausiu įmanomu scenarijumi. Metai darbo, įtemptas sezonas ir trejos varžybos per dvi savaitės — R. Meilutytei atnešė tai, ko dar joks sportininkas nebuvo pasiekęs. Ji savo trofėjų kolekciją papildė Europos čempionato auksu ir dabar turi visų aukščiausio rangų varžybų aukso medalius.

Septyniolikmetė teigė, kad titulų niekada specialiai nesivaikė, tačiau tai ją gerokai džiugina.

„Tai daug ką keičia, niekas to nėra padaręs ir man tai didžiulis pasiekimas“, — pasakojo sportininkė.

R. Meilutytė neskaičiavo ar tai pasieks septyniolikos, aštuoniolikos ar dvidešimties. Prieš sezoną ji net negalvojo apie tokią galimybę įeiti į istoriją. Šis šansas atėjo natūraliai.

„Tiesą sakant, niekada negalvojau kada tai padarysiu. Niekada net tokio tikslo nekėlėme, bet pamatėme, kad tai įmanoma. Šį sezoną pavyko nuvažiuoti į visas varžybas ir smagu, kad dabar tai padariau“, — kalbėjo R. Meilutytė.

Atvykusi į Berlyną R. Meilutytė DELFI davė išskirtinį interviu. Jo metu ji teigė, kad ne kiekvienas medalis būna saldus. Kartais, parodžiusi ne patį geriausią rezultatą, R. Meilutytė nebūna patenkinta.

Sekmadienį Berlyne ji nuotolį įveikė per 29,89 sek. ir varžoves paliko įtikinamai už nugaros. Tai nėra pats geriausias R. Meilutytės rezultatas, tačiau ji teigė, kad juo yra patenkinta.

„Man šis medalis saldus, esu labai patenkinta. Pati norėjau nuplaukti šiek tiek greičiau. Vis tiek, jaučiasi nuovargis po kelionių ir laimėti, parodyti gerą laiką yra pakankamai gerai, ypač šiame sezone“, — pasakoje sportininkė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA