Kokie yra „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai? | Kas vyksta Kaune

Kokie yra „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai?

Archyvo/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Taip, mielieji skaitytojai, šis tekstas apie jus. Nors prie „Kas vyksta Kaune“ komandos prisijungiau gan neseniai, tačiau per tą laiką spėjau pastebėti, kokius turime skaitytojus. Iš ties įdomu, nes mes nesusitinkame realiai, todėl ir išvados daromos tik iš to, ką galiu pamatyti per internetą.

Pradėsiu nuo to, jog skaitytojų ratas nuolat didėja. Dėl to mums labai džiugu. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai dažniausiai informaciją pasiekia per socialinį tinklą „Facebook“, čia žmonės labiausiai ir išreiškia savo pozicijas. Žinoma, turime ir tokių skaitytojų, kurie užklysta tiesiogiai į internetinį portalą ir ten skaito naujienas.

Aktyvūs ir pasyvūs skaitytojai

Aš ir nesitikiu, kad visi skaitytojai paliks savo nuomonę po straipsniu, juo pasidalins ar paspaus „patinka“ mygtuką. Didžioji dalis mūsų skaitytojų yra pasyvūs. Jie informaciją pamato, tačiau nebūtinai perskaito, o jei visgi sugebame juos sudominti, tai jie niekada neišreikš savo nuomonės. Negalvokite, kad tai blogai. Ne, mums tinka ir tokie skaitytojai.

Žinoma, kur kas įdomesni aktyvūs skaitytojai. Tai žmonės, kurie užveda įdomias diskusijas, dalinasi informacija su savo draugais ar net patys parašo į redakciją. Visada malonu, kai sulaukiame reakcijos (angl. feedback, gal kai kam bus labiau priimtinas toks terminas) apie mūsų daromus darbus. Todėl toliau aptarsiu, kokios tos reakcijos paprastai sulaukiame.

Informacijos tiekėjai

Tai ko gero, patys vertingiausi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, nes leidžia įgyvendinti ir pagrindinę portalo idėją, kad naujienas skelbtų ne tik žurnalistai, bet taip pat ir miestiečiai. Tai žmonės, kurie dažniausiai pirmieji praneša, kas kur vyksta. Taip pat šie skaitytojai leidžia pažvelgti į opias problemas, su kuriomis susiduria Kauno gyventojai. Patys negalime vienu metu būti visame mieste, todėl skaitytojai mums labai gelbėja.

Yra skaitytojų, kurie rūpinasi gyventojų saugumu, miesto švara ir pan. Mums apie tai praneša ir bendromis jėgomis stengiamės problemą išspręsti, kad visiems gyvenimas taptų geresnis.

Taip pat džiugu, jog turime skaitytojų, kurie praneša apie įvykius iš darbo vietos, tiesiog apie juos išgirdę per raciją. Dėl to žinome, jog informacija yra patikima ir tikrai vertinga bei įdomi. Neužtenka šiems žmonės parašyti „Ačiū“, jie verti daug daugiau.

Klaidų taisytojai

Ačiū tiems žmonėms, kurie visada pataisys padarytas klaidas. Kartais iš tiesų per daug skubame, netyčia paliekame klaidų, tačiau, kai sulaukiu kritikos, jog palikau klaidų, nuoširdžiai apsidžiaugiu. Apsidžiaugiu ne dėl to, jog žmonėms pasirodžiau neraštinga, o dėl to, jog tada suvokiu, kad mano tekstą žmonės iš tiesų skaito atidžiai. Vien tai, jog žmogus skyrė laiką ir pradėjo skaityti tekstą yra malonu, tačiau, kai jis nepatingi dar ir klaidas parodyti, kad tekstas taptų dar kokybiškesnis, tai yra fantastiškai svarbu. Dar kartelį tariu „Ačiū“ klaidų taisytojams!

Įvairių nuomonių reiškėjai

Smagu, jog „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų rate yra daug žmonių su skirtingomis nuomonėmis. Beveik visuose komentuojamuose straipsniuose atsiranda žmonių, kurie viskuo nepatenkinti, na tokie „piktučiai“. Viskas jiems yra negerai, valdžia bloga, idėjos nesąmonė, per vėlai informavome ar iš vis apie nesąmoningą temą rašome. Nežinau, kodėl dalis komentatorių tokie pikti, tačiau tai mums netrukdo. Mes leidžiame kiekvienam išsakyti savo nuomonę, nesvarbu ar ji teigiama ar ne.

Žinoma, atsiranda ir tokių, kurie visus gina ir apie viską galvoja pozityviai. Visada kyla diskusijos tarp pozityvių ir „piktučių“, dėl to smagu pastebėti, kaip tokia diskusija pasibaigs ir kas nugalės. Štai pavyzdžiui, straipsnyje apie reklaminius automobilius, vieni skaitytojai išreiškia savo nuomonę, jog tai laužai, kurie trukdo matomumą. Tada iš karto atsiranda gynėjai, kurie pasiūlo nuvykti į optiką ir nusipirkti „šustrus duboltus“, jei trukdo matomumą.

Keletas ryškesnių skaitytojų

Kadangi matome tik tai, ką komentuojate ir kokią nuotraukytę esate užsidėję „Facebook“ profilyje, tai didelių pastebėjimų negalime daryti. Visgi keli skaitytojai man „užkliuvo už akių“. Pirmasis, visai neseniai komentaruose pradėjęs reikštis vyrukas. Šio skaitytojo hobi – repuoti. Šmaikščiai sukuria repo eilutę apie bet kurį straipsnį. Žinoma, ne visiems šis personažas patinka, bet smagu, jog „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų gretose yra linksmų plaučių žmonių.

Na dar vienas pastebėjimas toks, jog tam tikri žmonės komentaruose palieka savo nuomonę, kuri išreiškiama tik šypsenėlėmis. Į naujienas reaguojama dažniausiai taip 🙂 ar :DDD. Tada nesuprantu, ar tai yra gerai, ar ne.

Prisipažinkite, jums patinka blogos naujienos

Dažnai susiduriu su žmonėmis, kurie „mėto į mano daržą akmenėlius“, sakydami, jog žiniasklaidoje vyrauja vien blogos naujienos. Aš visada atsakydavau, jog vartotojas gali rinktis, o žurnalistai pateikia tai, ką išgirsti nori visuomenė. Ir ši pozicija pasitvirtino, kai pradėjau matyti, kokius straipsnius žmonės skaito.

Daugiausiai peržiūrų būna su negatyviais dalykais susijusiose naujienos. Žmonėms įdomu, kur atrasta nelegali parduotuvė, kur BMW padarė avariją ir pan. Todėl galite prisipažinti, jog nors jums labai patinka pozityvūs dalykai, vis tiek didelį dėmesį atkreipiate ir į negatyvias naujienas.

Skaitytojai taip pat pasiilgę humoro

Žinoma, pastebėjau ir visiškai priešingą variantą. Žmonėms patinka juokeliai. Tai įrodė rekordus mušančios Kauno duobių nuotraukos. Jau praėjo keturios dienos nuo galerijos paskelbimo, tačiau tai vis dar viena iš populiariausių galerijų. Ko gero, žmonės yra išsiilgę humoro, todėl tokius dalykus labai noriai vartoja.

Na ir paskutinis pastebėjimas dėl skaitomų straipsnių. Kartais būna šiek tiek pikta, kai pusdienį rengi straipsnį, skambini valdžios atstovams, kad gautum komentarą, išklausai visų pusių ir tada tą informaciją pražiūri vos pusę tūkstančio žmonių. O kartais parengi informaciją per mažiau nei 15 minučių ir ji sulaukia 15 tūkstančių skaitytojų dėmesio (taip buvo su straipsniu apie gatvę, kurioje gausu pėsčiųjų perėjų).

Dėl to galiu daryti išvadą, jog skaitytojams visada bus įdomu nelaimingi atsitikimai bei tokia informacija, kuri pateikiama kaip humoras. Rimtesnių, gilesnių įžvalgų reikia, tačiau skaitytojams tai nėra pirmoje vietoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA