Brakonierių slėptuvė tapo spąstais | Kas vyksta Kaune

Brakonierių slėptuvė tapo spąstais

Archyvo nuotr.

Kauno Rajono aplinkos saugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pričiupo nelegaliai žvejojusius asmenis. Naktinio reido metu, Kauno mariose, naudodami specialią stebėjimo įrangą, vienoje iš salų pareigūnai pastebėjo šilto oro srovę kylančią į viršų. Šis netipinis reiškinys sukėlė įtarimus, kad saloje tarp nendrių kūrenamas laužas, nors liepsnos ir nesimatė.

Pasinaudoję palankia vėjo kryptimi, išjungę laivo variklį aplinkosaugininkai nepastebėti prisiartino prie įtartinos salos ir neapsiriko, saloje matėsi du žmonės, vienas iš jų kažką traukė iš vandens ir nešė į salos gilumą.

Brakonieriai buvo užklupti visiškai netikėtai, bet metę savo valtį, tinklus ir laimikį, visgi tamsoje suspėjo pasislėpti salos nendrynuose ir tikriausiai tik tada suprato, kad jų slėptuvė tapo jų spąstais, iš salos nebuvo įmanoma pasprukti netgi tamsoje, aplink marios.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai padedami neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus, dvi valandas laikė apsupę salą, kol šlapi ir sušalę „bėgliai“ patys išlindo iš savo slėptuvės. Paaiškėjo, kad tai gretimo miestelio, esančio už 20 kilometrų gyventojai, jie gana atvirai pasipasakojo apie savo „žvejybos“ nuotykius.

Pasirodo žvejybos vietą jie pasiekia viešuoju transportu, marių pakrantėje turi paslėpę valtį, kuria naudojasi ir kiti „pažvejoti“ sumanę piliečiai, saloje slepia ir žvejybos įrankius „statomus tinklus“. Į salą atvyksta temstant, vienas iš jų meta tinklus, antras iš salos stebi aplinką, po pusiaunakčio tinklus ištraukia, saloje išima iš jų laimikį, o įrankius vėl paslepia saloje, ryte tuo pačiu keliu grįžta namo.

Tačiau ši naktis baigėsi kitaip, už žvejybą ne mėgėjų žvejybos įrankiais teks sumokėti baudą nuo 400 Lt iki 1000 Lt, atlyginti padarytą žalą aplinkai už sugautas žuvis, o „bendro naudojimo“ valtis bus konfiskuota.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA