Pagrindinė informacija mokinių tėveliams | Kas vyksta Kaune

Pagrindinė informacija mokinių tėveliams

Archyvo nuotr.

Artėjant mokslo metų pradžiai, Švietimo ir ugdymo skyriaus primena, į ką tėveliai turi atkreipti dėmesį ir kokius reikiamus dokumentus reikia pristatyti. Pateikiama pagrindinė informacija, kuri leis nesiblaškant ir iki reikiamos datos paruošti savo atžalą mokyklai.

Mokiniai sveikatą turi pasitikrinti iki rugsėjo 15 dienos ir pateikti atitinkamos formos Vaiko sveikatos pažymėjimą (forma Nr. 027-1/a). Ši forma papildyta nauju punktu „Dantų ir žandikaulių būklės įvertinimas”, tad dantų būklę turi įvertinti gydytojas odontologas.

Profilaktiškai tikrintis sveikatą turi visi vaikai iki 18 metų. Išduotas vaikų sveikatos pažymėjimas galioja metus. Taip pat reikia atminti, kad vaikai, pradedantys lankyti ikimokyklinio ugdymo įstaigą ir vėliau kiekvienais metais turi pateikti nustatytos formos Vaiko sveikatos pažymėjimą (forma Nr. 027 1/a).

Bendrojo ugdymo vadovėliais mokiniai aprūpinami nemokamai

Vadovėlį papildančios mokymo priemonės – pratybų sąsiuviniai perkami knygynuose, tačiau jie neprivalomi ugdymo procese. Mokytojai rekomenduoja juos įsigyti, nes pratybų sąsiuviniai konkretizuoja vadovėlio medžiagą, skatina aktyvią mokinių veiklą, diferencijuoja užduotis, individualizuoja darbą, sudaro galimybes įvertinti pasiekimus ir patiems įsivertinti savo rezultatus.

Dėl mokinio pažymėjimo išdavimo

Dėl mokinio pažymėjimo išdavimo į mokyklą turi kreiptis mokinys arba vienas iš jo tėvų (globėjų, rūpintojų), pateikęs asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei dokumentą, patvirtinantį giminystės ryšius su mokiniu arba dokumentus apie globos ar rūpybos nustatymą ir asmens paskyrimą globėju ar rūpintoju. Mokinio pažymėjimą pasiima mokinys, kuriam išduodamas mokinio pažymėjimas arba vienas iš mokinio tėvų (globėjas, rūpintojas).

Mokinio pažymėjimas išduodamas mokinio mokymosi mokykloje laikotarpiui nuo vienų iki ketverių metų: 1-oje, 5-oje klasėse – ketveriems mokslo metams, 2-oje ar 6-oje klasėse – trejiems mokslo metams; 3-oje, 7-oje, 9-oje (I-oje gimnazijos klasėje), 11-oje (III-oje gimnazijos klasėje) klasėse – dvejiems mokslo metams, 4-oje, 8-oje, 10-oje (II-oje gimnazijos klasėje) ir 12-ojoje (IV-oje gimnazijos klasėje) klasėse – vieniems mokslo metams.

Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą mokykloje

Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą mokykloje, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

Mokinių nemokamas maitinimas teikiamas toje mokykloje, kurioje mokiniai mokosi, neatsižvelgiant į jų gyvenamąją vietą. Mokiniams nemokamas maitinimas skiriamas nuo mokslo metų pradžios iki mokslo metų pabaigos. Dėl mokinių nemokamo maitinimo tėvai (globėjai) turi kreiptis į gyvenamosios vietos, kurią yra deklaravęs, seniūniją, į Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus specialistą. Jei pareiškėjas gyvenamosios vietos nėra deklaravęs, dėl nemokamo mokinio maitinimo jis turi kreiptis į seniūniją, kurioje gyvena. Prašymą-paraišką dėl mokinio nemokamo maitinimo pareiškėjas gali pateikti ir mokyklos, kurioje mokinys mokosi, administracijai.

Kad mokinys gautų nemokamą maitinimą nuo mokslo metų pradžios ir paramą mokinio reikmenims įsigyti, pareiškėjas gali kreiptis nuo tų metų liepos 1 dienos. Kad mokinys gautų nemokamą maitinimą vasaros atostogų metu mokykloje organizuojamoje dieninėje vasaros poilsio stovykloje, pareiškėjas gali kreiptis nuo kalendorinių metų gegužės 1 dienos.

Mokiniai turi teisę į paramą mokinio reikmėms įsigyti

Mokinio reikmenims įsigyti (įskaitant pirkimo pridėtinės vertės mokestį) skiriama 120 procentų bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžio suma vienam mokiniui per kalendorinius metus.

Kad mokinys būtų aprūpintas mokinio reikmenimis iki prasidedant mokslo metams arba mokslo metų pradžioje, pareiškėjas gali kreiptis nuo tų metų liepos 1 dienos, bet ne vėliau kaip iki spalio 5 dienos.

Dėl socialinės paramos mokiniams pareiškėjas kreipiasi į deklaruotos gyvenamosios vietos seniūniją, Socialinės paramos skyriaus specialistą, o jeigu gyvenamoji vieta nedeklaruota, į seniūniją, kurioje gyvena., užpildydamas prašymą-paraišką.

Pailgintos dienos (popamokinės veiklos) grupės paslauga

Siekiant užtikrinti saugų, kryptingą vaikų ugdymą ir užimtumą po pamokų, mokyklose gali būti steigiama pailgintos dienos (popamokinės veiklos) grupė. Ji steigiama einamiesiems metams mokyklos direktoriaus įsakymu, jei surenkamas mokyklos grupės paslaugos teikimo apraše nustatytas minimalus mokinių tėvų (globėjų) prašymų skaičius. Tėvai (globėjai, rūpintojai) turi teisę savo vaikams parinkti grupės lankymo trukmę. Vienam mokiniui teikiamos grupės paslaugos valandos įkainis – 2 Lt.

Norinčiųjų lankyti grupę mokinių tėvai (globėjai, rūpintojai) turi pateikti mokyklos direktoriui rašytinį prašymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA