Pristatydamos šarmingas rankines žinomos moterys sukneles iškeitė į džinsus | Kas vyksta Kaune

Pristatydamos šarmingas rankines žinomos moterys sukneles iškeitė į džinsus

Organizatorių nuotr.

„Rankinės, kurios pasakoja“, – taip stebėdamos dizainerės Rasos Rožinskienės pirmosios autorinių darbų kolekcijos „Pasipuošti širdį…“ pristatymą sakė žinomos Kauno moterys. Ne viena jų trečiadienio vakarą tapo ir modeliu, pademonstravusiu rankų darbo originalius koliažus primenančius kūrinius.

Specialiai Kauno senamiestyje, ties baru „Jack Pub“, nutiestu kilimu žingsniavo vestuvių ir renginių planuotoja Kristina Kaikarienė, dainininkė Urtė Šilagalytė, „Mis Lietuva 2013” Rūta Mazurevičiūtė, varlyčių dizainerė Gintarė Ačaitė, papuošalų dizainerė Elvyra Monginienė, šokėja, TV projekto „Šok su manim“ nugalėtoja Sandra Kniazevičiūtė, vestuvių planuotoja Inga Budrienė, grožio salono savininkė Ieva Brukienė, renginių organizatorė Eglė Čiurlionytė, dainininkė Gabrielė Grygolaitytė – Vasha, renginių organizatorius Paulius Šiupienius ir kirpėjas Karolis Murauskas.

„Dvi rankines specialiai sukūriau vaikinams. Norėjosi parodyti, jog jie kasdienai svarbius daiktus taip pat gali nešiotis ne nuobodžiuose masinės gamybos portfeliuose, o įdomiuose vienetiniuose krepšiuose“, – sakė R. Rožinskienė.

Visi jos darbai – nesikartojantys. Kadangi autorė rankines kuria tarsi koliažus, niekuomet nebūna aišku, kas tąsyk „gims“.

„O ir tokių pačių detalių, kurias jau kartą panaudojau, rasti nebeįmanoma“, – sakė R. Rožinskienė.

Jos darbai – spalvingi, šarmingi ir pasakojantys istorijas. R. Rožinskienė sako per metus sukurianti dvi kolekcijas – žiemos ir vasaros. Tik kelerius metus aktyviai kūryba užsiimanti kaunietė iki šiol jų nebuvo viešai pristačiusi.

„Rasos rankinių negali nepastebėti. Iš pradžių manėme, kad modeliai jas pristatys vilkėdami vienodas puošnias sukneles. Tačiau vėliau koncepciją teko keisti ir rekomenduoti pristatyme vilkėti džinsus“, – sakė rankinių pristatymo idėjos autorė, „Why Not?“ įkūrėja Eglė Rauličkytė.

Anot jos, visi modeliai, išskyrus kelis, savo spintose turėjo mėlynus džinsus. Sudėtingiausia rasti tinkamą aprangą buvo įprastai sukneles besipuošiančiai I. Budrienei.

„Gal ir turiu namuose kokius nors džinsus, bet kelnes apskritai nešioju retai. Va suknelių yra pilna mano drabužinė“, – su šypsena sakė vakarui „Spirit“ džinsus ir palaidinę pasirinkusi verslininkė.

„Aš tik paklausiau organizatorių, ar tik plėšyti džinsai. Tokius tikrai labai mėgstu“, – tvirtino dainininkė G. Grygolaitytė – Vasha.

Jai įspūdį paliko ne viena R. Rožinskienės rankinė. Pirmoji pristatyta kolekcija buvo suskirstyta į tris dalis, turinčias pavadinimus – „Prisiminimai“, „Gėlės“ ir „Žuvys“. Iš viso publika išvydo 32 kūrinius. Vieną iš savo darbų R. Rožinskienė padovanojo originaliausią tą vakarą veikusių kūrybinių dirbtuvėlių metu rankinę sukūrusiai K. Kaikarienei. Ji savo darbą, kuriuo galima apjuosti liemenį, pavadino „Tiesiog prisijaukinam“. Dizainerės R. Rožinskienės komplimentų sulaukė ir K. Murausko darbas, pavadintas „Žaisminga pūkuota lėlės rankinė“. Beje, K. Murauskas renginio vakarą visiems modeliams kūrė ir šukuosenas. Jam talkino makiažus žinomoms Kauno moterims padariusi visažo meistrė Gintė Ramutytė.

Kūrybinėse dirbtuvėlėse rankines kūrė ir E. Monginienė, U. Šilagalytė bei S. Kniazevičiūtė. Autoriai savo darbams parinko ir vieną labiausiai patikusį„L‘Occitane“ aromatą.

Renginio akcentu tapo ir važiuojantis „Jack Pub“ salotų baras, kuriame darbavosi ir kiekvienam svečiui patinkančias salotas gaminęs virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA