Pasaulis išvys filmą apie Arvydą Sabonį | Kas vyksta Kaune

Pasaulis išvys filmą apie Arvydą Sabonį

R. Tenio nuotr.

Jau daugiau kaip pusę metų kūrybinė komanda darbuojasi, kad gruodžio viduryje pasaulis pamatytų filmą apie Lietuvos talentą – Arvydą Sabonį. Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje pristatyta filmo „Arvydas Sabonis11. Mano gyvenimas“ idėja, papasakoti jau nuveikti darbai bei atsakyta į įvairiausius klausimus.

Legendinis Lietuvos krepšininkas, šalies vardo garsintojas, ko gero, didžiausias šių dienų talentas sulaukė, jog apie jį būtų papasakota visa istorija. Dokumentinis filmas „Arvydas Sabonis 11. Mano gyvenimas“ kinuose pasirodys gruodžio 19 dieną, per tikrąjį A. Sabonio gimtadienį. Filmas skirtas krepšininko 50-ies metų jubiliejui.

„Mintis padaryti filmą gimė jau prieš kokius penkis metus. Pas mus, Lietuvoje, žmonės reikalingi tik tada, kol jie nebaigė karjeros, todėl tai puiki proga Lietuvai ir pasauliui parodyti, kokį žymų žmogų vis dar turime. Norėjosi parodyti visas vertybes, kurias puoselėja Arvydas“ – apie tai, kaip kilo idėja sukurti filmą, pasakojo režisierius Rimvydas Čekavičius.

„Žinojau, kad ateis tokia diena, kai norės sukurti istoriją apie mane. Vyrukai priėjo, įtikino, kad reikia ir aš sutikau. Daug kur žaidžiau, todėl ir pačiam įdomu, ką apie mane galvoja kiti“ – kalbėjo krepšinio legenda Arvydas Sabonis.

Krepšininkas tikina, jog nors savo gyvenimo istoriją jau seniai galvojo ir kad reikės ją papasakoti, tačiau vargu ar anksčiau būtų sutikęs. A. Sabonis teigė, jog reikėjo dar palaukti, kol užaugs vaikai.

„Norėjosi, kad vaikai užaugtų ir suprastų, kas buvo jų tėvas“ – apie tokį krepšininko norą užsiminė režisierius R. Čekavičius.

Pasisakymai ne tik iš Lietuvos

Kuriant filmą apie legendinį Lietuvos krepšininką, kūrybinė komanda apkeliavo visą pasaulį ir įamžino garsiausių krepšinio pasaulio atstovų komentarus apie Arvydą Sabonį. Filme pasisako ne tik Lietuvos krepšininkai, bet taip pat ir NBA lygos žvaigždės, Europos komandų žaidėjai, treneriai ir kiti. Filmo kūrybinė komanda tikina, jog akis į akį susitikti su ryškiausiais sportininkais jiems buvo didelė garbė, bet kartu ir iššūkis.

„Netikėjau, kad taip laisvai galima pakalbinti aukščiausio lygio žaidėjus. Tai įspūdingi pašnekovai, kurie laisvai atidarė duris. Interviu metu atsiskleidė didžiulė žmonių patirtis ir pagarba Arvydui Saboniui“ – savo patyrimu dalinosi filmo prodiuseris Karolis Tiškevičius.

Nufilmuota apie keturiasdešimt interviu su įvairiais krepšinio pasaulio atstovais, kurie išsako pačius gražiausius žodžius Lietuvos krepšinio legendai. Pakalbinti ne tik žaidėjai, bet taip pat ir A. Sabonio šeimos nariai, bei nieko bendro su krepšiniu neturintys žmonės, taip siekiant visapusiškai atskleisti krepšininko asmenybę.

„Filme kalbinami tokie žmonės, kaip Valdas Adamkus, Leonidas Donskis, kurie visiškai nesisieja su krepšiniu. Tokie žmonės įtraukti į filmą tam, kad parodytų visiems, kokias vertybes puoselėja Arvydas“ – kalbėjo režisierius Rimvydas Čekavičius.

Džiaugiasi, jog Lietuva turi tokį žmogų

Spaudos konferencijos metu vienas žymiausių Lietuvos trenerių Vladas Garastas neslėpė džiaugsmo, jog Lietuvoje atsirado toks žmogus.

„Tokio filmo reikėjo ne tik jubiliejaus proga, jo reikėjo jau seniai, nes Arvydas nusipelnęs ne tik krepšiniui, bet ir visai Lietuvai. Tai šimtmečio žaidėjas, kurio kol kas nėra kam pakeisti. Džiaugiuosi, kad komandoje atsirado aukštaūgis, kuris drąsiai žaidė ir per metus padarė didžiulę pažangą“ – prisiminimais dalinosi treneris.

Šiuo metu jau nufilmuoti visi interviu. Nuo rugsėjo prasidės montažo darbai. O jau šiomis dienomis kino teatruose pasirodys filmo „Arvydas Sabonis 11. Mano gyvenimas“ anonsas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA