Ilginami autobusų maršrutai bei keičiami grafikai | Kas vyksta Kaune

Ilginami autobusų maršrutai bei keičiami grafikai

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Antradienį vykusiame transporto komisijos posėdyje nutarta prailginti kelių autobusų maršrutus bei pakoreguoti grafikus, kad gyventojams kiltų kuo mažiau nepatogumų. Daugiausiai pakeitimų vyks rytais, kad užtikrinti gyventojų geresnį susisiekimą skubant į darbus.

Tikimasi, kad tokie pakeitimai bus naudingi gyventojams ir išspręs rytines transporto problemas. Viešojo transporto maršrutų ir grafikų pakeitimai turėtų įsigalioti nuo rugsėjo vidurio.

Neoficialus maršrutas taps oficialu

Pakoregavus maršrutus paaiškėjo, jog senieji maršrutiniai taksi rytais darydavo neoficialų maršrutą ir taip nugabendavo gyventojus į darbus. Sustačius naujus grafikus, savivaldybės atstovai pradėjo gauti Palemono gyventojų skundų, jog pro juos nebevažiuoja maršrutinis taksi.

„Paaiškėjo, jog daugybę metų vienas 56-ojo maršrutinio reisas važiuoja ne Panerių gatve, o važiuoja pro geležinkelio terminalą ir taip nuveža Palemono gyventojus į darbus. Vėlesni maršrutai važiuoja pagal nustatytą maršrutą, todėl siūlome įteisinti 56-ojo maršrutinio taksi rytinį maršrutą“ – kalbėjo komisijos pirmininkas Steponas Vaičikauskas.

Autobusai važiuos ilgesnį maršrutą

Transporto komisijos spendimu, bus pailginti keli autobusų ir troleibusų maršrutai. Štai 6-ais autobusas nuo rugsėjo 15 dienos važiuos iš Garliavos važiuos tuo pačiu maršrutu kaip ir seniau, tačiau galutinė stotelė bus kita. 6-ojo autobuso maršrutas pasibaigs ne ties Technikos gatve, o ties Ateities plentu.

Taip pat pritarta pailginti 9-ojo troleibuso maršrutą. Iš Kauno klinikinės ligoninės troleibusas važiuos įprastu grafiku, o galutinė stotelė bus ne Petrašiūnai, o Kauno marios. Toks maršrutas galioja vasaros sezonu. Tiesa, iki Kauno marių važiuos vienas maršrutas ryte ir vakare. Dienos metu troleibusas iki marių nevažiuos.

„Toks 9-ojo troleibuso maršruto pailginimas miestui kainuotų papildomai apie 2000 litų per metus. Maršrutas pailgėtų 3,6 kilometrai per dieną. Planuojama, kad rytiniu maršrutu iki prieplaukos keliautų apie dešimt žmonių, tačiau vis tiek neturėtų būti nuostolinga“ – kalbėjo posėdžio pirmininkas Steponas Vaičikauskas.

Keisis viešojo transporto grafikai

Posėdžio metu taip pat pritarta, jog būtina padažninti 37-ojo autobuso grafiką. Šiuo metu 37-uoju autobusu keliauja daug gyventojų iš Šilainių ir Centro mikrorajonų, todėl padažninus grafiką, patenkinti liks ne tik gyventojai, bet ir vežėjai.

„37-asis autobuso maršrutas yra pelningiausias mieste. Dar išleidus papildomų autobusų, nuostolių tikrai nebus“ – teigė S. Vaičikauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA