Kaune daugėja greitojo autobuso maršrutų | Kas vyksta Kaune

Kaune daugėja greitojo autobuso maršrutų

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauniečiai galės greičiau pasiekti miesto ligonines bei nuvykti į darbus be papildomų problemų, nes atsiras greitasis autobuso maršrutas, kuris sujungs miesto ligonines. Transporto komisijos posėdžio metu nuspręsta nuo rugsėjo 15 dienos paleisti rytinį ir vakarinį autobusą, kuris stos ne visose stotelėse, tačiau važiuos per gausiai apgyvendintus rajonus.

Įvykdžius transporto reformą, suprastėjo susisiekimas su Onkologijos ligonine. Ligoninės atstovai tikina, jog darbuotojai važiuodami pačiu pirmu autobuso maršrutu, vis tiek vėluotų į darbą. Vietoj autobusų, darbuotojai renkasi maršrutinius taksi, tačiau ir jais nebėra taip patogu važiuoti, kai seniau. Dabartiniai maršrutai neužsuka pro tam tikras mikrorajonų vietas.

„Onkologijos ligoninėje dirba apie 500 darbuotojų, kurių 70% gyvena Šilainių, Kaniūkų, Vilijampolės mikrorajonuose, todėl atvažiuoti į darbą yra keblu. Be to, mūsų ligoninėje per metus apsilanko iki 11 tūkst. pacientų, 7 tūkst., ir stacionariai gydosi dar apie 6 tūkstančius pacientų. Todėl būtų patogu, jei iki ligoninės važiuotų daugiau transporto priemonių“ – situaciją komentavo Onkologijos ligoninės atstovė.

Siūlo greitąjį maršrutą

Transporto komisijos posėdžio metu svarstyta, kaip pagerinti susidariusią situaciją. Vienas iš pasiūlymų – greitasis autobuso maršrutas.

„Šiuo metu trečiu numeriu pažymėto autobuso tikslas nėra sujungti Kauno antrąją ligonine su Onkologijos ligonine. Todėl galima būtų paleisti vieną rytinį ir vakarinį šio autobuso greitąjį variantą, kuris leistų Šilainių mikrorajono gyventojams greičiau pasiekti ligoninę, o po darbų greičiau sugrįžti į namus“ – kalbėjo posėdžio pirmininkas Steponas Vaičikauskas.

Senasis 3-iojo autobuso maršrutas ir grafikas nesikeis. Tačiau nuo rugsėjo 15 dienos, miesto gatvėmis kelis kartus dienoje kursuos 3-ojo autobuso greitasis maršrutas, kuris stos ne visose stotelėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA