Kauniečio Žolinės puokštė išsiskleidė administracinės ir baudžiamosios atsakomybės žiedais | Kas vyksta Kaune

Kauniečio Žolinės puokštė išsiskleidė administracinės ir baudžiamosios atsakomybės žiedais

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Ir kas galėjo tikėtis, kad kauniečio kelionė pasibaigs Širvintų policijoje, o nusižengimų puokštė išsiskleis administracinės ir baudžiamosios atsakomybės žiedais?

Rugpjūčio 15 d. 14.30 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariato Viešosios policijos pareigūnai, patruliuodami policijos tarnybiniu automobiliu be skiriamųjų ženklų, Širvintų rajono Bagaslaviškio miestelyje sustabdė patikrinti automobilį „Peugeot 406″.

Automobilio vairuotojas, 44-erių kaunietis, vairavo automobilį, neužsisegęs saugos diržo. Policijos pareigūnai pakvietė vairuotoją į tarnybinį automobilį, kad surašytų administracinio teisės pažeidimo protokolą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą. O čia ir prasidėjo įdomybės…

Pirmiausia, vairuotojas jį sustabdžiusiems pareigūnams negalėjo pateikti vairuotojo pažymėjimo ir tikino, kad dokumentą, neva, palikęs namie. Tuo pat metu, vyras tarp priekinių sėdynių padėjo 100 litų. Policijos pareigūnai kaunietį įspėjo, kad už pareigūnų papirkimą jis gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. Pažeidėjas į perspėjimą nereagavo, todėl policijos pareigūnai apie asmens nusikalstamą ketinimą papirkti informavo Operatyvaus valdymo padalinio pareigūną ir užfiksavo nusikalstamos veikos aplinkybes. Rašant administracinio teisės pažeidimo protokolą, paaiškėjo ir vyro melas – pasirodo, vairuotojo pažymėjimo vyras niekaip negalėjo palikti namie, nes jam yra atimta teisė vairuoti transporto priemonę. Dar daugiau, pareigūnai, patikrinę vairuotojo blaivumą, nustatė, kad vyras buvo vartojęs alkoholio, bet, jo laimei, tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Policijos pareigūnai vairuotojui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Vyras sulaikytas dviem paroms. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. („Papirkimas”).

Šios istorijos moralas paprastas: vairuotojai, būkite atsakingi – užsisekite saugos diržus!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA