Rumšiškėse šurmuliavo Žolinės šventikai | Kas vyksta Kaune

Rumšiškėse šurmuliavo Žolinės šventikai

R. Tenio nuotr.

Tampa tradicija Žolinės šventę paminėti Rumšiškėse, Liaudies ir buities muziejuje. Kadangi šiandien daugeliui žmonių yra laisvadienis, tad lankytojai noriai rinkosi į Rumšiškes maloniai praleisti laiką. Čia juos pasitiko dainų ir šokių kolektyvai bei gera nuotaika alsuojanti atmosfera.

Lankytojai buvo kviečiami pasiderėti šventiniame kermošiuje ir į namus parsivežti ne tik skaniai kvepiančių raguolių, bet taip pat ir įvairių žolynų vainikų, kurie yra neatsiejama Žolinės šventės dalis.

Šventės metu buvo galima išbandyti įvairias pramogas. Vieni ramiai galėjo pasivažinėti įkinkytais arkliais, kitiems teko malonumas pajodinėti žirgais. Netrūko ir azarto. Visi norintieji galėjo išbandyti savo laimę įvairiuose konkursuose bei viktorinose.

Na o išsiilgę aktorių pasirodymų, buvo kviečiami pasimėgauti K. Binkio teatro vienos dalies spektakliu, pastatytu pagal V. Šekspyro to paties pavadinimo komedija „Vasarvydžio nakties sapnas“.

Rumšiškėse buvo verdama ir „Draugų uogienė“. Sėkmingai startavę virdami ir vaišindami uogiene Žagarės Vyšnių festivalyje, projektą socialinės akcijos organizatoriai pratęsė ir per Žolinės šventę Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse. Čia prie uogienės puodo sukosi jau antrus metus noriai dalyvaujanti ir su vaikais savo šiluma, laiku ir patirtimi besidalinanti raudonplaukė aktorė Redita Dominaitytė.

„Nors esu daug kur kviečiama, – sako Redita, – labai atsirenku, kur dalyvauti. Matau šio projekto prasmę ir man patinka jo pamatinė mintis – skatinti dalintis, o tuo pačiu ir mokyti vaikus atsakomybės bei savarankiškumo“, – pastebi aktorė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA