Lenktynininkai Kaunui dovanoja saugaus eismo klasę | Kas vyksta Kaune

Lenktynininkai Kaunui dovanoja saugaus eismo klasę

Roko Tenio nuotr.

Po „1000 km“ lenktynių sportininkai buvo prižadėję skirti pinigų įrengti saugaus eismo klasę. Šiandien „BMW racing.lt“ komanda ištesėjo pažadus ir Kauno apskrities Kelių eismo policijos atstovams įteikė 5000 litų čekį, skirtą minėtai klasei įrengti.

Jau šį rudenį policijos pareigūnai galės vaikus mokyti saugaus eismo, naudojantis mobilia saugaus eismo klase. Iki šiol įvairūs kursai buvo rengiami komisariate, tačiau nuo šiol vaikams nereikės keliauti iš rajonų į miestą, kad susipažintu su saugaus eismo taisyklėmis. Dabar su mobilia klase pareigūnai galės patys aplankyti vaikus.

„Mes galėsime pastatyti pėsčiųjų perėją, šviesoforus ir tikrus automobilius ir mokinukams parodyti realią situaciją, kaip reikia eiti per pėsčiųjų perėją ir ką mato vairuotojas iš greta važiuojančio automobilio. Parodysime, jog iš antros juostos važiuojančio automobilio, to mokinuko nesimato. Taip sieksime užtikrinti, jog vaikas į gatvę žengs tada, kai bus visiškai įsitikinęs saugumu“ – pasakojo Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Mobilią klasę sudarys pėsčiųjų perėjos ženklai, šviesoforai, išvyniojama, patiesiama bet kurioje vietoje pėsčiųjų perėja. Policijos pareigūnai įsitikinę, jog ši mobili klasė duos daugiau naudos, nei stacionari klasė, įkurta salėje. Ši klasė bus skirta darželinukams ir pradinių klasių mokiniams.

Laužo stereotipus apie lenktynininkus

„BMW racing.lt“ komandos nariai tikina, jog visuomenėje sklando įvairūs stereotipai apie lenktynininkus. Manoma, jog jei žmogus užsiima profesionaliu automobilių sportu, jis kelyje būtinai vairuos kaip chuliganas.

„Pirmoje vietoje norėtumėme atkreipti visuomenės dėmesį, jog automobilių sportininkas nėra kelių erelis. Taip gimė mintis, jog tie autosporto profesionalai galėtų būti kelrodė žvaigždė, kurie nuo pirmų dienų vaikams rodytų, kas yra saugus eismas, kokios yra kelių eismo taisyklės“ – mintimis dalinosi „BWM racing.lt“ komandos narys Mindaugas Varža.

Tikisi, jog lenktynininko žodis labiau atkreips dėmesį

Lenktynininkai neslepia, jog jau dabar yra vaikų, ypač berniukų autoritetai. Kai bus įrengta mobili saugaus eismo klasė, automobilių sporto entuziastai prižada prisijungti prie policijos pareigūnų ir kartu važiuoti pas vaikus. Tikimasi, jog lenktynininkų dalyvavimas paliks vaikams didesnį įspūdį.

„Būtinai dalyvausime kartu. Juk niekam ne paslaptis, jog vaikai renka įvairias sportinių automobilių nuotraukas bei garsesnių žmonių parašus, tai manau, jog jiems kaip tik sukils didelis entuziazmas pamatyti viską iš arti. Kaip tik mūsų žodis gal bus kartais efektyvesnis nei policijos pareigūnų, kurie asocijuojasi su tvarka bei griežtumu“ – kalbėjo automobilių sporto entuziastas Mindaugas Varža.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA