Kauno meras su ištikimiausiais bičiuliais trims savaitėms išvyko į karinius mokymus | Kas vyksta Kaune

Kauno meras su ištikimiausiais bičiuliais trims savaitėms išvyko į karinius mokymus

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas praėjusį pirmadienį davė savanorio priesaiką ir pradėjo tarnybą Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų S.Dariaus ir S.Girėno apygardos 2-ojoje rinktinėje.

„Kario savanorio tarnyba – tai pareiga savo tėvynei. Duodami kario savanorio priesaiką mes įsipareigojome ginti Lietuvos valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę. Neslėpsiu, kad žengti šį žingsnį paskatino įtempta situacija Ukrainoje”, – teigė Kauno meras A. Kupčinskas.

Miesto vadovas iki rugpjūčio mėnesio pabaigos Rukloje vyksiančiuose baziniuose kario savanorio įgūdžių kursuose dalyvaus savo kasmetinių atostogų sąskaita. A. Kupčinską šiuo laikotarpiu pavaduos vicemeras Vasilijus Popovas.

Kartu su Kauno meru kario savanorių įgūdžių kursus praėjusį pirmadienį pradėjo ir Kauno miesto tarybos narys Marijus Panceris, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis, Kultūros ir meno poskyrio vyr. specialistas Gediminas Banaitis ir Kauno „Žalgirio” klubo gen. direktorius Paulius Motiejūnas.

Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgos rengia karius savanorius siekiant vystyti ir išlaikyti parengtus, perdislokuojamus, nustatytą laiką nustatytoje vietovėje išlaikomus pajėgumus, gebančius savarankiškai užtikrinti nacionalinių poreikių ir Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų vykdymą. Krašto apsaugos savanorių pajėgas sudaro Savanorių pajėgų štabas, šešios rinktinės, apimančias visą Lietuvos teritoriją. Šiuo metu pajėgose tarnauja apie 4500 karių savanorių ir apie 700 profesinės karo tarnybos karių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA