Senamiesčio grindinio sutvarkymas – neįveikiama užduotis Kauno tvarkdariams | Kas vyksta Kaune

Senamiesčio grindinio sutvarkymas – neįveikiama užduotis Kauno tvarkdariams

delfi.lt 2014/08/09 15:18

Kauniečiai džiaugiasi, kad pastaraisiais metais atsigavęs senamiestis į miesto širdį pritraukia vis daugiau žmonių. Vienas po kito Vilniaus gatvėje atidaromi nauji restoranai ir barai, kur savaitgalio vakarais sunku rasti laisvų staliukų. Dienomis senamiestyje žmonių irgi nemažai, zuja turistų grupelės.

Tačiau deguto šaukštą į medaus statinę įmeta iš Vilniaus ir ją kertančių gatvių kyšantys grindinio akmenys. Spėjama, kad pagrindinė to priežastis – kavines ir barus aptarnaujančios sunkiasvorės transporto priemonės, kurios kursuoja Vilniaus gatve ir gadina grindinį.

Kauniečių ir miesto svečių šios kliūtys tikrai nedžiugina. Viešoje erdvėje atsiranda susižalojusiųjų į išsikišusius akmenis nusiskundimai ir pasipiktinimai. Laikinosios sostinės gyventojai pašaipiai juokauja, kad tai viena iš senamiesčio atrakcijų, kurios metu reikia grožėtis senamiesčiu neužkliuvus už akmenų.

Kauno savivaldybės atstovai teigia, kad grindinį prižiūrinčios tarnybos stengiasi sutvarkyti Vilniaus gatvę, tačiau miesto gyventojus tai mažai guodžia, nes sutvarkius akmenis vienose vietose, jie išlenda kitose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA