Planuojama atidaryti Savanorių kalną | Kas vyksta Kaune

Planuojama atidaryti Savanorių kalną

Kas vyksta Kaune nuotr.

Pagrindinės miesto gatvės, Savanorių prospekto rekonstrukcija gyventojams kelia nepatogumų. Norint nuvykti iki miesto centro, tenka važiuoti apylankomis, nes asmeniniu automobiliu leistis Savanorių prospektu draudžiama. Tačiau jau dalis kalno rekonstrukcijos darbų jau yra atlikta, todėl jei viskas klosis gerai, dar šiais metais bus atidarytas eismas.

Kol kas visi darbai vyksta pagal numatytą darbų planą. Šiuo metu yra tvirtinami Savanorių kalno šlaitai, pradėtos įrenginėti lietaus nuotekų bei drenažo sistemos. Jei darbai ir toliau vyks panašiu tempu, iki metų pabaigos bus leista kalnu važiuoti ne tik viešajam transportui, bet ir visiems gyventojams.

„Nežinia, ar bus šalta, ar lis, bet jei viskas klosis, kaip dabar, tai iki metų galo tikrai turėtumėme paleisti eismą“ – radijo stoties „Tau“ eteryje pasakojo „Kauno tiltai“ atstovė spaudai Rimantė Jablonskytė.

Tiesa, leidus gyventojams važiuoti kalnu, remonto darbai nesibaigs. Visus darbus planuojama atlikti iki kitų metų rudens.

„Mes planuojame paleisti eismą, kad gyventojams būtų patogiau, bet pats projektas būtų užbaigtas iki kitų metų lapkričio. Norime paskubėti ir sudaryti sąlygas bendruomenei, kad nereikėtų važiuoti apylankomis ir sumažėtų kamščiai“ – sakė rekonstrukcijos darbus atliekančios įmonės atstovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA