Rugpjūtis Birštono kurorte: aktyvios pramogos ir išskirtiniai kultūros renginiai | Kas vyksta Kaune

Rugpjūtis Birštono kurorte: aktyvios pramogos ir išskirtiniai kultūros renginiai

Organizatorių nuotr.

Unikalia gamta, kokybiškomis sveikatinimo, SPA, sanatorinio gydymo paslaugomis išsiskiriantis Birštono kurortas paskutinį vasaros mėnesį kviečia praleisti aktyviai pramogaujant.

Visą rugpjūčio mėnesį kurorto lankytojams ir svečiams pristatoma įvairiaspalvė pramoginių, kultūros, sporto renginių paletė.

Išskirtiniai muzikos projektai

Rugpjūčio 1–10 dienomis Birštono kurorte vyksta jau antroji edukacinė interpretacijos meistriškumo programa „Birštono vasaros menų akademija“, kurią organizuoja Lietuvos muzikų sąjunga, bendradarbiaujanti su Birštono savivaldybe, sanatorija „Eglė“ bei Vytauto Didžiojo universitetu. Dešimt dienų besitęsiančių meistriškumo kursų metu visi norintys yra kviečiami į publikai atvirus muzikos profesionalų ir studentų užsiėmimus, paskaitas, susitikimus, diskusijas. Kiekvieną vakarą Birštono kultūros centre, Kurhauze ir sanatorijos „Eglė“ fojė vyksta aktyviųjų kursų dalyvių bei svečių koncertai, kuriuose klasikinės muzikos kūriniai atliekami teatralizuotai, scenoje netikėtai sujungiant muziką, judesį, scenografiją ir kostiumus.

Pasak Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės, „Džiugu, kad kurorte vyksta daug išskirtinių kultūros, sporto renginių, įvairaus žanro muzikos atlikėjų koncertų, todėl širdžiai artimas pramogas gali rasti bei turiningai laiką praleisti visi birštoniečiai ir svečiai. Malonu, kai kurorte skambanti kokybiška muzika, naujų renginių idėjos kas kartą nustebina, džiugina ir kuria pakilią Birštono nuotaiką“.

Birštono viešoji biblioteka palydėti vasarą ir pasimėgauti darnia gamtos, literatūros ir meno harmonija kviečia jaukių poezijos ir muzikos vakarų „Po žvaigždėtu rugpjūčio dangum“ metu. Jau 4-us metus organizuojami renginiai vyksta netradicinėje erdvėje – prie sanatorijos ,,Versmė“ fontano, kur susirinkusieji gali ne tik iš arčiau susipažinti su žymių Lietuvos kūrėjų, su šiuo kraštu susijusių garsių žmonių kūryba, prisiminti svarbias literatūrines sukaktis, bet ir pamatyti, išgirsti talentingus, profesionalius šalies menininkus, gėrėtis jų pasirodymais.

Klasikinės muzikos gerbėjai kviečiami ir į koncertus naujoje, netikėtoje Birštono erdvėje – sanatorijos „Eglė“ fojė. Naujai atidarytame sanatorijos „Eglė“ korpuse rugpjūčio mėnesį vyks kamerinės muzikos koncertai, kuriuose dalyvaus Lietuvos nacionalinės filharmonijos solistė Judita Leitaitė (mecosopranas) bei Lietuvos pianistas, koncertmeisteris Andrius Vasiliauskas (fortepijonas). Taip pat savo pasirodymą surengs Čiurlionio kvartetas „Lietuviškos muzikos karpiniai“.

Birštone tradiciškai vyks Pažaislio muzikos festivalio renginiai. Šiemet klausytojams bus pristatyta programa „Netikėti Bandonijos ir Violončelės nuotykiai“ (dalyvauja P. Russo (bandonija, Italija) ir R. Vilensky (violončelė, Latvija) duetas). Birštone taip mėgstamo džiazo gerbėjų rugpjūtį laukia „Džiazo ir bliuzo muzikos vakaras“ Birštono kurhauze.

Populiariosios muzikos gerbėjai restorano „Sofijos rezidencija“ kiemelyje rugpjūčio vakarus galės praleisti klausydami atlikėjų Sasha Song ir Egidijaus Sipavičiaus atliekamų dainų.

Lietuvos ir tarptautiniai sporto renginiai

Rugpjūčio mėnesį į Birštoną kviečiami ir visi dugninės žūklės mėgėjai bei profesionalai: čia rugpjūčio 9–10 d. vyks Lietuvos sportinės dugninės žūklės čempionatas. Tradiciškai kurorto gyventojai ir svečiai galės pramogauti ir gerėtis karališkųjų vikingų, drakonų regatomis, baidarių, kanojų, irklavimo varžybų akimirkomis tarptautinėje irklavimo šventėje „Gintaro keliui atminti“, kuri kurorte vyks rugpjūčio 15–17 d. Birštone bus galima paminėti ir 25-ąsias Baltijos kelio metines. Rugpjūčio 23 d. vyks pažintinio žaidimo-žygio po Lietuvą „Mototurizmo ralis 2014“ finišas. Žygio metu dalyviai važiuos motociklais po Lietuvą ir vykdys organizatorių parengtas užduotis, susijusias su Lietuvos gamta, istorija, architektūra, etnografiniu paveldu, o finišuos savo unikalia gamta išsiskiriančiame Birštono kurorte. Taip pat visi norintys Birštono mieste galės dalyvauti iškyloje, skirtoje Baltijos kelio paminėjimui, kartu žiūrėti istorinį filmą.

Vasaros sezono uždaryme – afrikietiška muzika ir M. Levickio pasirodymas

Vasaros sezoną Birštone pabaigs tradicinė šventinė fiesta „Vasaros mozaika“ ir išskirtinis projektas „Gyvenimas scenoje – širdis Afrikoje“. Rugpjūčio 30 d. Birštono kultūros centre vyksiančiame Pietų Afrikos ritmais nuspalvintame koncerte pasirodys solistas N. Madlala (baritonas, Didžioji Britanija/Pietų Afrikos Respublika) kartu su akordeono virtuozu M. Levickiu, A. Murencevu (gitara), A. Isojan (kontrabosas) ir D. Rudis (mušamieji).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA