Kauno „Žalgiryje” – NBA žvaigždė | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiryje” – NBA žvaigždė

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą šį sezoną papildys dar vienas naujokas. Lietuvos čempionų klubas sudarė vienerių metų sutartį su Jamesu Andersonu.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti 198 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną rungtyniavo Filadelfijos „76ers“ ekipoje. Net 62 iš 80 rungtynių J.Andersonas pradėjo starto penkete. Vidutiniškai per mačą 25 metų amerikietis pelnydavo po 10,1 taško ir atkovodavo po 3,8 kamuolio.

„Labai džiaugiamės, kad į „Žalgirį“ pavyko prisivilioti dar vieną pakankamai jauną, bet kartu ir daug žaidybinės patirties turintį krepšininką. „Žalgiris“ žaidėjams iš JAV yra vartai į Eurolygą ir aukščiausio lygio krepšinį už NBA ribų. Džiugu, kad mūsų pageidaujami krepšininkai tai supranta ir pasinaudoja šiomis galimybėmis“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Būtent apie tai kalbėjo ir naujasis „Žalgirio“ komandos žaidėjas.

„Esu patenkintas savo pasirinkimu. „Žalgiris“ yra vienas Europos krepšinio lyderių. Ši komanda kiekvienais metais patenka tarp Eurolygos geriausiųjų. Skaičiau, kad ji pastoviai dominuoja ir nacionalinėse pirmenybėse. Be to, „Žalgiryje“ žais ir Maalikas Waynsas, todėl turėtume būti gera komanda ir šį sezoną“, – iškart po sutarties sudarymo Žalgiris.lt interneto svetainei sakė J.Andersonas.

Nors tiek M.Waynsas, tiek J.Andersonas skirtingu metu žaidė Filadelfijoje, jie nėra daug bendravę ir tikisi pažintį sutvirtinti Kaune.

„Maalikas yra porą metų jaunesnis. Jei ir esame susidūrę aikštelėje, jo gerai nepažįstu. Nesame draugai, bet turime tą patį agentą ir manau greitai rasime bendrą kalbą tiek aikštėje, tiek už jos ribų“, – neabejojo keturis metus NBA žaidęs gynėjas.

J.Andersonui iššūkiai nėra svetimi. Žaisti krepšinį jis pradėjo Junction City miestelyje, turinčiame vos 700 gyventojų. Nepaisant to J.Andersonas buvo pastebėtas Oklahomos universiteto skautų ir puikiai įsiliejo į NCAA komandą.

Jau pirmosiose NCAA rungtynėse jis pelnė 29 taškus, o iš viso per 3 metus jis pasiekė 17,9 taško per rungtynes vidurkį. Tai antras geriausias rezultatas visoje Oklahomos universiteto istorijoje.

2010 m. NBA naujokų biržoje J.Andersoną 20 numeriu į savo gretas pašaukė San Antonijaus „Spurs“ komanda. Ten jis praleido pustrečių metų, o 2012-2013 m. sezoną užbaigė Hjustono „Rockets“ komandoje.

Praėjusiais metais J.Andersonas prisijungė prie Filadelfijos „76ers“ komandos ir netruko įrodyti savo vertės. Gan greitai jis išsikovojo vietą startiniame penkete ir sužaidė savo geriausią sezoną karjeroje.

„Praėjęs sezonas man buvo tikrai geras, bet aš esu pasiruošęs priimti naują iššūkį. Europoje yra žaidžiamas kiek kitoks, tačiau geras krepšinis. Todėl tikiuosi, kad tai man padės dar labiau tobulėti ir tapti dar geresniu krepšininku“, – sakė J.Andersonas.

Pokalbio metu jis taip pat pasiteiravo, kiek gerbėjų susirenka stebėti rungtynes į „Žalgirio“ areną.

„Žinau, kad Europoje krepšinio aistruoliai labai garsiai palaiko savo komandas. Džiugu girdėti, kad „Žalgirio“ arenoje už mus sirgs tiek daug žiūrovų. Man labai patinka žaisti triukšmingoje atmosferoje, kai tave palaiko tūkstančiai krepšiniui neabejingų žmonių. Pažadu jiems, kad atiduosiu visas jėgas ir sieksiu iškovoti kuo daugiau pergalių“, – pokalbį užbaigė naujasis „Žalgirio“ gynėjas J.Andersonas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA