Savivaldybė žada, kad nuo rugsėjo „mikriukų” daugės | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė žada, kad nuo rugsėjo „mikriukų” daugės

Roko Tenio nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje pasikeitus mikroautobusų maršrutams, didžioji dalis keleivių savo įprastą kelionės tikslą ir toliau gali pasiekti naudodamiesi šiomis transporto priemonėmis. Kai kuriems keleiviams patogiau rinktis autobusus ar troleibusus, kurie nuo rugsėjo pradžios kursuos dažniau, skelbia miesto savivaldybė.

Aleksoto mikrorajone 16-ąjį maršrutinį taksi pakeitė 51-asis. Šio maršrutinio taksi trasa liko nepakitusi.

52-asis maršrutinis taksi pakeitė tris senuosius maršrutus, kurių trasos skyrėsi nežymiai. Šis maršrutas užtikrina Romainių susisiekimą su Šilainiais pakeisdamas 35-ąjį maršrutą. Šiuo maršrutu taip galima nuvykti iš Šilainių per Centrą į Panemunę, kur įprastai važiuodavo 35-ojo, 37-ojo ir 40-ojo maršrutinių taksi maršrutai. 52-asis maršrutas taip pat pakeitė 40-ąjį maršrutinį taksi atkarpoje tarp miesto centro ir Vaišydavos (Girionių).

53-asis mikroautobusų maršrutas atitinka ankstesnį 43-ąjį maršrutinių taksi maršrutą.

9-ąjį maršrutą pakeitęs 55-asis kartu su 3-uoju autobusų maršrutu atkarpoje tarp Kalniečių ir Šilainių mikrorajono iš dalies pakeitė ankstesnįjį 42-ąjį mikroautobusų maršrutą. Šiaurės prospekte nuo rugsėjo mėnesio bus padidintas 43-ojo ir 20-ojo autobusų maršrutų reisų skaičius. Atkarpoje tarp Dainavos mikrorajono ir Aukštųjų Šančių 42-ąjį maršrutą pakeitė 54-asis maršrutinis taksi.

56-asis maršrutinių taksi maršrutas išliko nepakitęs.

57-asis maršrutinis taksi pakeitė buvusįjį 30-ojo mikroautobusų maršrutą. Šis maršrutas taip pat pasiekia ir Eitkūnų bei Lazdynėlių gatvėse įsikūrusį daugiabučių namų kvartalą.

15-ąjį mikroautobusų maršrutą tarp Šilainių ir Dainavos mikrorajonų pakeitė šiek tiek pakitęs 54-asis, kuris leidžia greičiau nuvykti iš Šilainių į Dainavos rajoną, Aukštuosius Šančius bei Respublikinę Kauno ligoninę. Atkarpoje nuo Šilainių mikrorajono iki miesto Centro ankstesnįjį 54-ąjį maršrutą pakeitė 57-asis, atkarpoje tarp Urmo ir Savanorių prospekto – 51-asis.

Vietoje 24-ojo maršrutinių taksi maršruto bus dar labiau sutankintas 37-ojo ir 10-ojo autobusų maršrutų eismo tvarkaraštis. Šie autobusų maršrutai padengia visą buvusiojo 24-ojo maršruto trasą.

Netruks – rudens tvarkaraštis

„Nuo rugpjūčio 25 d. vėl bus įvedamas rudens tvarkaraštis, tad autobusai ir troleibusai pradės kursuoti dažniau, o kai kurie maršrutai bus sutankinti dar ir papildomai, jog keleiviai greitai ir patogiai galėtų pasiekti savo kelionės tikslą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Chemijos prospekte 15-ąjį mikroautobusų maršrutą savaitgaliais pakeitė privežantysis 33-asis autobusų maršrutas. Šiuo maršrutu keleiviai gali pasiekti Kovo 11-osios gatvę. Nuo rugsėjo 33-asis autobusų maršrutas važiuos ir darbo dienomis.

„Noriu priminti, jog naudodamiesi elektroniniu bilietu keleiviai gali nemokamai persėsti į įvairiomis kryptimis važiuojantį miesto viešąjį transportą. Keliaujantys su elektroniniu bilietu turi galimybę tęsti kelionę kitu autobusu ar troleibusu nemokamai, antrą kelionę pradėjus ne vėliau kaip per 30 min po vienkartinio elektroninio bilieto aktyvavimo pirmojoje transporto priemonėje.“, – sakė P. Keras.

Naujos transporto priemonės pasirodys netrukus

„Konkursą laimėjęs vežėjas įsipareigojo iki metų pabaigos visiškai atnaujinti mikroautobusų parką ir vežti keleivius tik naujomis, žemagrindėmis, miestui pritaikytomis transporto priemonėmis. Iki šių metų pabaigos mieste važinės 70 naujų „Mercedes-Benz Sprinter“ mikroautobusų. Tikimės, kad pirmieji nauji mikroautobusai Kaune pasirodys rugsėjo viduryje“, – teigė P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA