Advokatė R.Kazlauskienė: teismo sprendime rašybos klaidų turi nebūti | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė: teismo sprendime rašybos klaidų turi nebūti

Kaip elgtis, jei net ir sulaukę palankaus teismo sprendimo, jame pastebėjote klaidų, kurios gali sutrikdyti sklandų jo vykdymą? Pavyzdžiui, sprendime minimų asmenų pavardės skiriasi, o gal įsivėlusi klaida asmens kode ar panašiai.Pasak advokatės Raimondos Kazlauskienės, tokiu atveju būtina skubiai vėl kreiptis į teismą ir paprašyti ištaisyti įsivėlusias klaidas:

Teismas priėmė sprendimą, kuriuo patenkino mano prašymus, tačiau keliose sprendimo vietose ir jo pabaigoje minima skolininko pavardė skiriasi. Panašu, jog tenai padaryta rašymo klaida. Kaip tokiu atveju elgtis? Ar antstolis nekreips dėmesio į tokią klaidą?

Antstolis vykdo teismo sprendimą pagal jo pabaigoje (rezoliucinėje dalyje) pateiktą teismo išdėstymą. Jei joje nurodyta neteisinga skolininko pavardė, antstolis neturi teisės tokio sprendimo vykdyti. Siekiant klaidą ištaisyti, reikia, remiantis Civilinio proceso kodekso 276 str., pateikti teismui prašymą dėl klaidų ištaisymo ir tik gavus teismo nutartį tuo klausimu galima kreiptis į antstolį.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Veikia ir advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA