Festivalio linksmybės – svarbiau nei sveikata | Kas vyksta Kaune

Festivalio linksmybės – svarbiau nei sveikata

Roko Tenio nuotr.

Nors didžioji festivalio „Granatos Live‘14“ lankytojų dalis jaučiasi puikiai, tačiau neapsieita be nesklandumų. Pasitaikė žmonių, kuriems sušlubavo sveikata. Dažniausiai dalyviai padaugino alkoholinių gėrimų ar perkaito saulėje.

Greitosios medicininės pagalbos specialistai pataria tokiomis karštomis dienomis daugiau dėmesio skirti savo sveikatai.

Vanduo – pagrindinis gėrimas

Būtent vandenį, o ne kitus gėrimus turėtų rinktis festivalio lankytojai. Kava karštomis dienomis netinka, nes pašalina iš organizmo reikalingas medžiagas. Jei žmogus negali gyventi be kavos, tai vandens turėtų išgerti dvigubai daugiau už tuos, kurie kavos negeria. Per parą rekomenduojama išgerti mažiausiai porą litrų geriamojo vandens.

Alkoholis toli gražu neatstoja vandens. Klaidinga manyti, jog išgėrę svaigiųjų gėrimų, būsite gavęs reikalingą vandens paros normą. Alkoholis kaip tik sekina organizmą. Kaip ir su kava, taip ir su alkoholiniais gėrimais, jei jų vartojate, vandens turėtumėte gerti gerokai daugiau. Taip sumažėja rizika apsinuodyti.

Reikėtų vengti būti saulėje

Dauguma festivalio „Granatos Live“14“ pramogų vyksta atvirose zonose, kur padidėja tikimybė gauti saulės smūgį. Medikai pataria, jog reikėtų pridengti galvą nuo tiesioginių saulės spindulių bei kuo dažniau gaivintis vandeniu.

Didžioji festivalio lankytojų dalis nekreipia dėmesio į perspėjimus ir visą dieną pramogauja saulėje. Tik mažoji dalis slepiasi pavėsyje ar mirksta vandenyje.

Dar viena problema yra ta, jog poilsiautojai užmiega saulėje ir perkaista. Perkaitus reikėtų nedelsiant žmogų paguldyti pavėsyje bei girdyti vėsiu vandeniu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA