Pagaliau: Kauno „vaiduoklis“ bus nugriautas | Kas vyksta Kaune

Pagaliau: Kauno „vaiduoklis“ bus nugriautas

Roko Tenio nuotr.

Sovietmečiu statytas vienas iš Kauno „vaiduoklių“ skaičiuoja paskutines dienas. Artimiausiu metu bus pradėti viešbučio ardymo darbai. Jo vietoje iškils modernus biurų pastatas.

Šalia Kęstučio ir A.Mickevičiaus gatvių sankryžos esantis senos statybos viešbutis „Britanika“ jau nebeilgai gadins miesto įvaizdį. Jau sutvarkyti visi reikalingi dokumentai, leidžiantys pastatą nugriauti.

„Džiaugiamės, kad vyksta darbai, ir projektas nestovi vietoje“ – sakė architektas Gintautas Natkevičius.

Kaip teigė architektas G. Natkevičius, pastato ardymo darbai greičiausiai prasidės po vasaros, nes tokio aukšto pastato ardymas yra technologiškai sudėtingas. Reikės pasirūpinti, kad į miestą nesklistų dulkės bei kiek galima daugiau sumažinti ardymo darbų keliamą triukšmą.

Iškils modernus pastatas

Jau numatyta, kad dabartinio viešbučio teritorijoje bus įkurtas modernus biurų pastatas. Anot architekto, šis pastatas skirsis nuo jau pastatytų ir komerciniais tikslais naudojamų pastatų.

„Šiuo metu labai daug biurų patalpų, tačiau nėra labai gerai įrengtų, todėl vietoj „Britanikos“ bus įrengti modernūs biurai. Taip pat bus įrengta keletas gyvenamųjų patalpų.“ – kalbėjo G. Natkevičius.

Planuojama, kad vietoje dabartinio 46 metrų aukščio „vaiduoklio“ bus statomas 26 metrų pastatas, 27 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpos sumažės iki 18 tūkst. kvadratinių metrų. Taip pat bus įrengta mažiausiai 250 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA