Skaitytojai sunerimo, kodėl neveikia Žaliakalnio funikulierius | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai sunerimo, kodėl neveikia Žaliakalnio funikulierius

Roko Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojų susirūpinimas dėl to, jog neveikia Žaliakalnio funikulierius. Pasidomėję atsakome, jog buvo vykdomi privalomieji bandymai. Po mėnesį trukusios renovacijos, jau pirmadienį Žaliakalnio funikulierius pasitiks lankytojus atsinaujinęs.

Žaliakalnio funikulierius yra vienas iš pagrindinių miesto traukos objektų, kuris ypatingai vilioja turistus. Naudojantis funikulieriumi, turistams patogu pasiekti iš visų miesto pusių matomą – Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčią. Leistis žemyn taip pat patogu, nes norint pasiekti Kauno centrą, nereikia keliauti aplinkui.

Žaliakalnio funikulieriui jau virš 80 metų, todėl kas pusmetį reikalingi pilni techniniai patikrinimai. Šią liepą buvo pakeisti išpuvę pabėgiai, perdažytos sienos, kurios buvo įvairiai išpaišytos. Atlikti bene svarbiausi saugumo patikrinimai.

„Per bandymus 3,5 tonos įkeliama į vagoną ir metama ant gaudytojų bei daužoma, taip tikrinant saugumo klausimus“ – apie darbų peripetijas pasakojo „Kauno liftų“ technikos direktorius Virginijus Markvaldas.

Po tokių bandymų ir renovacijos kaina nesikeis. Į vieną pusę bilietas kainuos vieną litą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA