Dėl gaisrų pavojaus ribojamas lankymasis miškuose | Kas vyksta Kaune

Dėl gaisrų pavojaus ribojamas lankymasis miškuose

Roko Tenio nuotr.

Dėl besitęsiančių karščių miškai yra išsausėję. Todėl paskelbtas itin didelis miško gaisrų kilimo pavojus. Norintiems pasivaikščioti po mišką, vardan saugumo, teks planus atidėti. Miške lankytis draudžiama.

Šiomis dienomis nustatytas didelis, ketvirtos klasės, miškų gaisrų pavojus. Daugiausia gaisrų miškuose kyla dėl nedrausmingų lankytojų ir jų neatsakingo elgesio su ugnimi. Dėl šios priežasties nuo liepos 25 d. Kauno rajono administracijos direktoriaus pavaduotojo Kęstučio Povilaičio, pavaduojančio administracijos direktorių įsakymu gyventojams yra draudžiama lankytis ir važiuoti transporto priemonėmis miškuose ir durpynuose.

Lankytis miškuose galima tik gavus Kauno miškų urėdijos, Dubravos eksperimentinės mokomosios miškų urėdijos ar VĮ Šakių miškų urėdijos ir durpynų administracijų leidimus.

Draudimas negalioja tik miškų urėdijų ir durpynų įmonių darbuotojams ir asmenims. Miškų zonose gyvenantys žmonės gali būti ramūs, jiems šis draudimas taip pat negalioja.

Tikimasi lietaus, kuris sumažintų gaisrų tikimybę Kauno marių regioniniame parke bei kituose miškuose. Meteorologai praneša, kad lietaus Kaune ir Kauno rajone laukiama ketvirtadienio vakarą. Rytoj prognozuojami nedideli krituliai, kurie vargu ar sudrėkins išsausėjusią žemę. Didesnis lietus Kauno apylinkes turėtų pasiekti apie penktadienio rytą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA