„Sandrauga”: dosniausias Lietuvos meras pinigų gaili tik duobėms | Kas vyksta Kaune

„Sandrauga”: dosniausias Lietuvos meras pinigų gaili tik duobėms

Archyvo nuotr.

Tragiška kelių būkle pagarsėjusio miesto savivaldybė, su meru A. Kupčinsku priešakyje, ir toliau tęsia „racionalių“ sprendimų maratoną. Susitarti nepanorusiai ir toliau po teismus neteisėtai atleistą darbuotoją tampiusiai savivaldybei Vyriausias administracinis teismas suteikė pamoką – priteisė išmokėti beveik 50 tūkst. Lt siekiančią kompensaciją ir atlyginti neturtinę žalą savivaldybės viešosios tvarkos vyriausiam specialistui A.P, skelbiama Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga” pranešime.

Istorija prasidėjo prieš pusantrų metų, kuomet Kauno miesto savivaldybė atleido iš tarnybos administracijos darbuotoją, profesinės sąjungos „Sandraugos” narį A.P. Išmetamas darbuotojas buvo palydėtas nemenku šmeižiančių straipsnių pagrindiniame miesto dienraštyje ir kitose, net save objektyviomis laikančiose, žiniasklaidos priemonėse, kiekiu. Keistas sutapimas – pirmieji straipsniai pasirodė būtent tame laikraštyje, kuris ne kartą yra laimėjęs pirkimus skelbti savivaldybės naujienas ir garsinti mero darbus. Tuomet situacijos pakomentuoti ir apkalbomis pasidalinti apie buvusį darbuotoją nepasibodėjo net šviežiai iškeptas ir tarnautojo nepažinojęs tarnybos vadovas.

Tokiais atvejais sakoma, kad „jei valdovas klausosi melo, visi jo pavaldiniai taps nedori“. Atstovaujant LPS „Sandrauga“ buvo kreiptasi į teismą, kuris nusprendė atleidimą buvus neteisėtu ir nurodė grąžinti darbuotoją į darbą. Tačiau nepaisydama siūlymo sudaryti taikos sutartį, po pirmo Kauno apygardos administracinio teismo sprendimo, savivaldybė nusprendė toliau didinti išlaidas. Neaišku kas – meras ar administracijos vadovas – prisiims didžiausius nuopelnus ir 50 tūkst. Lt kraitį, susikaupusį per 18 bylinėjimosi mėnesių.

Šiandien Vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi patvirtino galioti ankstesnį sprendimą – grąžinti A.P. į tarnybą ir priteisti jam kompensaciją už priverstinių pravaikštų metu prarastą atlyginimą. Taigi, suteikusios darbuotojui pusantrų metų „atostogų“, savivaldybės galvos už jas sumokėjo apie 50 tūkst. Lt. Iš kur toks dosnumas?

Klausimas, kodėl savivaldybė turi tiek lėšų „svajonių atostogų“ apmokėjimui, bet neturi kelio krateriams lopyti, lieka atviras. Bent jau iki artėjančių mero rinkimų…

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA