Studentai neskuba sutarčių pasirašyti elektroniniu būdu | Kas vyksta Kaune

Studentai neskuba sutarčių pasirašyti elektroniniu būdu

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Šių metų naujovė stojant į aukštąsias Lietuvos mokyklas – galimybė sutartis pasirašyti internetu. Pasirašyti sutartis internetu yra patogu ir patikima. Tačiau į Kauną susiruošę studijuoti būsimi studentai kol kas renkasi tradicinį sutarčių pasirašymo būdą.

Gavus pakvietimą studijuoti bet kurioje Lietuvos aukštojoje mokykloje, sutartis galima pasirašyti per keturias dienas. Įstojusiems per pirmąjį turą, pasirašyti sutartis su universitetu ar kolegija galima iki šio mėnesio pabaigos.

Šiais metais aukštosios mokyklos siūlo nelaukti eilėse ir pasirašyti sutartis elektroniniu būdu. Vis dėlto būsimi studentai verčiau renkasi ateiti į mokymo įstaigą ir ranka pasirašyti dokumentus. Pirmąją dieną, nepabūgę karščių, mokyklų absolventai užplūdo universitetus. Per pirmąją dieną sutartis pasirašo apie 30% visų įstojusių. Kitomis dienomis studentų sulaukiama mažiau.

Internetu pasirašyti sutartis – nepopuliaru

Šiandien antroji sutarčių pasirašymo diena. Kaip teigia universitetų atstovai, kol kas sutartis su mokykla sudarė apie pusė būsimų pirmakursių. Tačiau internetu pasirašinėja vienetai. Kauno technologijos universiteto (KTU) priėmimo skyriaus duomenimis, kol kas elektroniniu būdu sutartis pasirašė vos 2% studentų.

„Reikia nepamiršti, kad toks elektroninis parašas yra tikras, teisiškai galiojantis dokumentas. Internetu pasirašyta sutartis su universitetu yra lygiavertė ranka pasirašytai sutarčiai“ – teigė KTU priėmimo skyriaus vadovas Andrius Chaziachmetovas.

Kituose Kaune įsikūrusiuose universitetuose situacija panaši. Štai Vytauto Didžiojo universitete pasirinkę studijuoti asmenys taip pat renkasi tradicinį sutarčių pasirašymo variantą. Studentų atstovybės narė svarstė, jog žmonės tiesiog prisibijo sutartis pasirašyti internetu.

Be to, šiais metais toks sutarčių pasirašymo būdas nebuvo labai reklamuotas, nes pirmieji metai paprastai būna eksperimentiniais. Kitais metais tikimasi, kad daugiau būsimų studentų nelauks eilėse ir pasirašys sutartis elektroniniu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA