Gardžiausio kepsnio autorius ir naujo Lietuvos rekordo bendraautorius prie kepsninės sukiojasi kiekvieną savaitgalį | Kas vyksta Kaune

Gardžiausio kepsnio autorius ir naujo Lietuvos rekordo bendraautorius prie kepsninės sukiojasi kiekvieną savaitgalį

Organizatorių nuotr.

Lietuvos rekordus fiksuojanti agentūra „Factum“ į šalies rekordų knygą įtrauks naują pasiekimą – jo autoriai ir dalyviai vienu metu kepsnius ruošė net ant 26 kepsninių. Kelias valandas Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ vykusiame renginyje išrinkti ir nugalėtojai, kurių paruošta mėsa komisijai buvo gardžiausia.

Nugalėtojų komandos lyderis Antanas Kondratas pasakojo prie kepsninės besisukiojantis kiekvieną savaitgalį.
„Nors atrodo, kad gaminu taip, kaip visada, rezultatas kaskart būna kitoks. Na, šįkart ir nežinojau, koks gi bus patiekalo skonis“, – patikino pašnekovas.

Tam, kad „išsamiai“ pademonstruotų savo sugebėjimus, jis paruošė skirtingų skonių kepsnius – nuo švelnaus pikantiško iki aštraus.

Komisijos dėmesio sulaukė ir netradicinis patiekalas – aktinidijomis pagardintas kepsnys. Jį ruošę Viktoras ir Irma sakė tokiu būdu mėsą marinuojantis jau trisdešimt metų. Vaisius, kurie panašūs į kivi, šeima augina pati, o tai, kad juos galima naudoti ir kepsniams ruošti, sugalvojo asitiktinai.

„Siekdami rekordo žmonės galėjo išgirsti ir naujų receptų, ir paskanauti kitų mėgėjų sukiotis prie kepsninių paruoštų valgių. Dalintis – smagu“, – sakė renginio organizatorius, „4 room” vadovas Erikas Kundreckas.

Anot jo, kiekvienam rekordo dalyviui reikėjo atsinešti savo kepsninę bei anglių, o mėsa, prieskoniais bei padažais buvo pasirūpinta. Iš viso norintiesiems tapti Lietuvos rekordo dalimi ir išmėginti savo jėgas gardžiausio kepsnio konkurse padovanota daugiau nei šimtas kilogramų kiaulienos sprandinės šašlyko, marinuoto tradiciniu būdu: naudojant actą, svogūnus bei prieskonius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA