Kaip teisingai teismui pateikti pakoreguotus dokumentus? | Kas vyksta Kaune

Kaip teisingai teismui pateikti pakoreguotus dokumentus?

Kaip elgtis, jeigu pateikėte teismui dokumentus, tačiau šis paprašė juos pakoreguoti? Kaip teisingai viską ištaisyti ir vėl įteikti teismui? Pataria advokatė Raimonda Kazlauskienė:

Pateikiau teismui ieškinį, po kelių dienų gavau teismo nutartį, kurioje man duodamas terminas ieškinio trūkumams pašalinti. Kaip trūkumų ištaisymą reikėtų pateikti teismui?

Pažymėtina, jog Civilinio proceso kodekse nėra nustatytos konkrečios trūkumų šalinimo taisyklės formos atžvilgiu. Tai reiškia, kad tikslinama gali būti tiek pataisant pirminį teismui pateiktą dokumentą, pažymint, jog tai patikslintas procesinis dokumentas, tiek ir pateikiant atskirą dokumentą. Formos pasirinkimas be abejonės priklauso nuo to, kokie trūkumai buvo nustatyti. Pavyzdžiui, jei teismas neatleido nuo dalies žyminio mokesčio sumokėjimo, likusios dalies primokėjimą arba prašymą atidėti mokėjimą iki teismo sprendimo priėmimo yra paprasčiau pateikti atskirame pareiškime. Tuo tarpu, teismui nustačius nepakankamą pagrindą ar neaiškiai suformuluotą ieškinio dalyką, manytina, jog turi būti taisomas visas pirminis dokumento variantas.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA