Kaune pasiektas kepsnių kepimo rekordas | Kas vyksta Kaune

Kaune pasiektas kepsnių kepimo rekordas

Roko Tenio nuotr.

Sekmadienį visi grilio ir mėsos mėgėjai sugūžėjo į pirmą kartą rengiamą „Grilinam urmu“ renginį. Prekybos miestelyje „Urmas“ pakvipo kepama mėsa. Pasiektas naujas rekordas – vienoje vietoje vienu metu net 26 kepsninėse buvo kepami kepsniai bei šašlykai.

Kiekvienam dalyviui reikėjo atsinešti savo kepsninę bei anglių, o organizatoriai pasirūpino mėsa, prieskoniais bei padažais. Iš viso padovanota virš šimto kilogramų kiaulienos sprandinės šašlyko, kuris buvo marinuotas tradiciniu būdu: naudojant actą, svogūnus bei prieskonius.

Skaniausių šašlykų rinkimai

Visi dalyviai rodė savo sugebėjimus ir varžėsi dėl geriausiojo titulo. Išrinkta komisija ragavo kiekvieno dalyvio iškeptą mėsą ir išrinko tris originaliausias komandas, kurios naujoviškai pateikė kepsnius.

Nugalėtojų komandos lyderis Antanas Kondratas tikino, kad šašlykus kepa kiekvieną savaitę, tačiau specialaus recepto nėra. Kas kartą kepant gaunasi vis kitoks skonis, todėl ir šį kartą nežinojo, kaip gausis. Tačiau komisiją sužadėjo tuo, jog pateikė kelių rūšių kepsnius, kitaip tariant buvo pagal kiekvieno skonį ir aštrių, ir pikantiškų.

Pirmosios vietos nugalėtojai apdovanoti kepsnine. Antrosios ir trečiosios vietos į manus parsivežė prieskonių ir padažų, kuriuos dovanojo renginio rėmėjai.

Geros nuotaikos bei šašlykų kepimo receptai

Kiekvienas į renginį atsivežė įvairių produktų, kuriais gardino mėsą. Dauguma kepė tradiciškai, tačiau pasitaikė ir dar negirdėtų idėjų. Štai nuotaikingai nusiteikę Viktoras ir Irma paskanauti siūlė pačių auginamomis aktinidijomis (tai vaisius, kurios skonis panašus į kivio). Šeimininkai tikino, kad tokį receptą atrado patys ir jau 30 metų marinavimui naudoja būtent šiuos vaisius, o ne citriną. Vyras juokavo, kad šventėje dalyvavo dėl to, kad žmonos hobis yra gaminti, todėl norėjosi kulinariniais atradimais pasidalinti su visais.

Kauniečiai Sigita ir Arvydas nestokojo geros nuotaikos ir vaišino visus susirinkusius. Šeima neslėpė, jog vištų širdeles kepa pirmą kartą, tačiau tikisi, kad visiems patiks, o į šventę atvykti viliojo vedėjas Gediminas Juodeika.

Tikisi gurmaniško renginio

„Grilinam urmu“ šventės organizatorius Erikas Kundreckas džiaugėsi, kad dalyvių neišbaidė karštis ir tiek daug norinčių pakepti mėsą susirinko į vieną vietą. Jis pasakojo, kad idėja kilo visai netikėtai, kai susilažino su renginio vedėju G. Juodeika. Taip mintis išsirutuliojo iki tokio renginio.

Organizatorius neslėpė, jog ateityje renginys plėsis ir taps tikrai gurmanišku renginiu į kurį atvyks ne tik visa Lietuva, bet ir iš kaimyninių šalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA