Kauno parkuose vasaras leidžiantys senoliai pasigenda viešųjų tualetų | Kas vyksta Kaune

Kauno parkuose vasaras leidžiantys senoliai pasigenda viešųjų tualetų

Roko Tenio nuotr.

Užplūdus dideliems karčiams į parkus patraukia daugiausiai vyresnio amžiaus žmonės. Paprastai parkuose netrūkdavo mamų su vaikais, sportuojančių žmonių, tačiau dabar parkuose trūksta šurmulio.

Laisvų vietų galima rasti beveik kiekviename Kauno parke. Užsėstas vos vienas kitas suoliukas. Daugiau žmonių įsikūrę pavėsyje ant pledų, tačiau ir po medžiais vietos pilna.

Dažniausiai sutinkami vyresnio amžiaus atstovai, pasitaiko kelios šeimos su vaikais. Ko gero į parkus tokiais orais renkasi patys ištikimiausi miestiečiai.

Renkasi pabendrauti

Kalniečių parke užkalbintos moterys Vida ir Violeta sakė, kad šis parkas yra arti namų, todėl čia ateina kiekvieną dieną. Moterys mėgsta pasigrožėti prūde plaukiojančiomis antimis, pasimėgauti grynu oru bei pabendrauti.

Tik prieš du metus į Kauną gyventi atsikėlęs Aivaras taip pat pripažino, kad jau spėjo pamėgti Kalniečių parką. Čia su draugais dažnai pasivaikščioja ar pasivažinėja dviračiais.

Vilioja sportas gryname ore

Daugelyje Kauno miesto parkų yra įrengti treniruokliai, kurie gyventojus vilioja sportuoti lauke. Net ir per tokius karščius pasitaiko sportuojančių. Štai Kalniečių parke sutikti jaunuolis Tomas sakė, kad taip pasportuoti ateina bent kartą į savaitę.

„Draugystės“ parke garbaus amžiaus vyras Vaclovas ateina ant treniruoklių pamiklinti kojas bei rankas. Vyras tikina, kad padaręs tam tikrus pratimus, jam lengviau kvėpuoti.

Parko prūdas arčiau nei oficialūs paplūdimiai

Kalniečių parko prūdas traukia kauniečius atsigaivinti. Tai nėra oficiali maudymosi vieta ir čia nepatartina maudytis, tačiau kauniečiams tai nė motais. Čia turškiasi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

Tėvas Julius atėjęs į parką su vaikais, nemanė, kad tokioje vietoje vaikams maudytis nesaugu. Vyras tikino, kad ateina gana dažnai, nes kiti vandens telkiniai toli nuo namų.

Norėtų stogo ir tualeto

„Draugystės” parke senoliai dažnai susirenka pažaisti šachmatais bei šaškėmis. Šį kartą vyrukai įsitaisė patogiai pavėsyje ir tikino, kad jie savo jau prisisportavo, todėl dabar mankština protą, žaisdami šachmatais ar šaškėmis.

Senoliams norėtųsi, kad kas kartą nereikėtų ieškoti pavėsio, o bent keli suoliukai būtų įrengti su stogeliu. Taip pat vyrai prisipažino, kad kur kas maloniau būtų lankytis parkuose, jei juose būtų įrengti ir viešieji tualetai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA