Aptiko nelegalią degalinę, kurią toleravo kaimynai | Kas vyksta Kaune

Aptiko nelegalią degalinę, kurią toleravo kaimynai

youtube video medziaga

Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio Noreikiškių ir Garliavos policijos nuovadų pareigūnai, vykdydami prevencines priemones dėl akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos užkardymo, Kaune, Naujadvario g., pas pilietį S. K. (gimusį 1972 m.) atliko tikslinį patikrinimą.

Pareigūnai turėjo duomenų apie S. K. vykdomą verslą – nelegalų dyzelino supirkimą ir realizavimą. Patikrinimo metu, gyvenamojo namo kieme, šalia ūkinio pastato esančioje 10 t talpykloje pareigūnai aptiko apie 700 l dyzelino. Be to, kieme buvo pastatyta sena degalų pylimo kolonėlė, kuri degalų žarnomis buvo sujungta su varikliu bei degalų talpyklomis.

Apmaudu, kad minėto piliečio kaimynai toleravo vykdomą nelegalią veiklą, priemonės degalams laikyti ir perpilti kieme buvo įrengtos atvirai, jų neslepiant.

Dėl šio pažeidimo pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 1632 kuriame numatyta:

„Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba tokiomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra iki dviejų minimalių gyvenimo lygių (MGL), – užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų su šių prekių konfiskavimu.

Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti veiksmai, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra nuo dešimties iki penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL), – užtraukia baudą nuo penkių tūkstančių iki dešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA