Naujieji šviesoforai taupys elektros energiją | Kas vyksta Kaune

Naujieji šviesoforai taupys elektros energiją

Kaunas.lt nuotr.

Laisvės alėjos sankirtose su Maironio ir A. Mickevičiaus gatvėmis įrengti aštuoni nauji šviesoforai. Juose sumontuotos modernios LED lempos yra lengviau pastebimos net ir šviečiant saulei, informuoja miesto savivaldybė.

Šią savaitę pradėti Laisvės alėją kertančiose Maironio ir Mickevičiaus gatvėse esančių šviesoforų atnaujinimo darbai. Bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas” atstovų teigimu, aštuoni nauji šviesoforai sankryžose bus sumontuoti jau artimiausiomis dienomis.

„Šie mirksintys šviesoforai eismo dalyvius įspėja apie artėjančią važiuojamąja dalį. Dėl naujų LED lempų dviratininkams, pėstiesiems ir vairuotojams šviesoforai yra kur kas lengviau pastebimi. Be to, šios lempos vartoja mažiau elektros energijos”, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Senųjų šviesoforų būklė ir estetinis vaizdas nebeatitiko keliamų reikalavimų, o šviesoforų stulpeliai buvo pasenę ir susidėvėję. Pastaraisiais metais dėl padažnėjusių eismo įvykių per Laisvės alėją nusidriekęs dviračių takas ties sankirtomis su Maironio ir A. Mickevičiaus gatve buvo paženklintas įspėjamaisiais ženklais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA