Blogiau nebūna: vogtas automobilis, neblaivi vairuotoja be teisių, smūgis į policijos automobilį | Kas vyksta Kaune

Blogiau nebūna: vogtas automobilis, neblaivi vairuotoja be teisių, smūgis į policijos automobilį

Praėjusį šeštadienį paryčiais (apie 4.45 val.), į Kauno degalinę automobiliu „VW Passat“ atvažiavo vyras ir moteris, kurie susipažino dar tą pačią naktį Klaipėdoje. Vyrui nuėjus į degalinę, o užvedimo raktelius palikus automobilyje, vos kelias valandas pažįstama, moteris jo automobiliu išvažiavo iš degalinės nežinoma kryptimi.

Tai pastebėjęs V. K. (gimęs 1974 m.), apie automobilio „VW Passat“ (2011 m. laidos) vagystę pranešė bendruoju pagalbos telefonu. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas gautą informaciją perdavė mieste dirbusiems pareigūnams, kurie netrukus, apie 5.00 val., Kauno mieste pastebėjo minėtą automobilį.

Pareigūnai stabdė automobilį, tačiau jį vairavusi moteris nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir, viršydama leistiną greitį, toliau pavojingai važiavo Kauno gatvėmis.

Pareigūnai pradėjo persekioti automobilį, tačiau „VW Passat“ vairuotoja, iš miesto išvažiavusi į greitkelį Kaunas – Vilnius, padidino greitį, atitrūko nuo persekiojusių policijos pareigūnų ir dingo iš akiračio.

Tačiau pareigūnai susisiekė su kolegomis iš Vilniaus, kurie ties Elektrėnais pastebėjo minėtą „VW Passat“ ir taip pat bandė jį sustabdyti, tačiau automobilio vairuotoja ir vėl nepakluso pareigūnų reikalavimams bei nuvažiavo Vilniaus kryptimi.

Dideliu greičiu važiuojantį, neblaivios (vėliau buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis) moters vairuojamą automobilį, keliantį realią grėsmę aplinkiniams, toliau persekioję Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai apie 6.15 val. Vilniuje, Granito g., galiausiai užspietė į aklavietę. Tačiau tuo viskas nesibaigė, „VW Passat“ vairuotoja, kaip įmanydama bandė išvengti sulaikymo ir taranavo policijos pareigūnų tarnybinį automobilį.

Pareigūnai sulaikė vairuotoją ir pristatė į policijos komisariatą. Neturinčiai vairuotojo pažymėjimo V. M. (gimusiai 1992 m.) nustatytas lengvas girtumo (neblaivumo) laipsnis. V. M. negalėjo paaiškinti, kodėl pasielgė taip neapgalvotai. Visgi, jai teks pagalvoti, ką padarė, ir atsakyti už savo veiksmus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA