Teismas nusprendė, kad Kauno milijonierius klastojo dokumentus | Kas vyksta Kaune

Teismas nusprendė, kad Kauno milijonierius klastojo dokumentus

Archyvo nuotr.

Kauno milijonieriumi vadinamam verslininkui Ugniui Kiguolui Kauno apylinkės teismas praėjusį penktadienį paskelbė nuosprendį, kuriuo jis pripažįstamas klastojęs dokumentą ir turįs sumokėti baudą. Nuosprendį U. Kiguolis skųs, informuoja kaunoaleja.lt.

Kauno apylinkės teeismas pranešė, jog nuosprendžiu U. Kiguolis pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 300 str. 1 d. ir jam paskirta 5200 Lt bauda, kurią U. Kiguolis privalo sumokėti per 2 mėn. Kardomoji priemonė nepaskirta.

Pagal minėtą straipsnį skelbiama, kad tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą dokumentą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

U.Kiguolis sakė, jog byla nuo pradžių buvo tiesiog sukurpta, nes anksčiau Kauno apygardos prokuratūros, vadovavusios ikiteisminiam tyrimui, jis kaltintas ir daugiau nusikalstumų veikų.

“Pernai byla buvo grąžinta prokurorei tikslinti. Po to liko tik vienas kaltinimas, kurio irgi nepripažįstu”, – sakė U. Kiguolis.

Jo nuomone, byla turėjo būti nutraukta dėl senaties termino. Jis tikisi, jog tą padarys aukštesnės instancijos teismas. U. Kiguolis stebėjosi, jog įstatymai bylose traktuojami skirtingai ir jam pritaikyti ne švelninančia, o grieežtinančia puse.

Verslininkas yra užsiminęs, jog jo “santykiai” su teisėsauga užsimezgė dėl nuolatinių kaimynų skundų ir nepasitenkinimo.

Kaip rašyta, byla į teismą atkeliavo 2012 metų gegužę, bet dėl dažnų U.Kiguolio sveikatos pablogėjimų tris kartus buvo atidėta. Po metų teisėjas ją grąžino Kauno apygardos prokurorei Aistei Česaitienei tikslinti.
Verslininkas kaltintas prie savo namų esančioje teritorijoje, valstybinėje žemėje pastatęs dvi stogines, pirtį ir šiltnamį, suklastojęs pastatų tinkamumo naudoti aktą ir jį pateikęs kaip tikrą toms tarnyboms, kurios turėjo įregistruoti statinius.

A.Česaitienė teisme yra teigusi, jog tyrimo metu nustatyta, kad 2007-ųjų metų balandžio 25-ąją Kauno apskrities viršininko administracija U.Kiguoliui išdavė aktą, tinkamą naudoti rekonstruotą statinį Šventupės gatvėje.

Dokumente buvo nurodyta, jog greta yra dar trys statiniai, kuriems suteikti indeksai. Tačiau, pasak A.Česaitienės, 2009-ųjų liepos 3 d. į VĮ „Registrų centras“ kreipęsis kaltinamasis jau pateikė kitą aktą, kuriame greta pagrindinio statinio yra dar septyni pastatai, su suteiktais specialiais indeksais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA