Dešimtmetį atšventusioje „Tundroje“ – kauniečių su narkotikais antplūdis | Kas vyksta Kaune

Dešimtmetį atšventusioje „Tundroje“ – kauniečių su narkotikais antplūdis

Asociatyvi / Policijos nuotr.

Praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai surengę netikėtą reidą nustebo, kiek daug jaunuolių važiuoja į festivalį „Tundra“ apsirūpinę narkotinėmis medžiagomis. Renginio metu buvo patikrinta 250 automobilių ir pradėta 15 ikiteisminio tyrimo bylų dėl neteisėto disponavimavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti), kuriose nustatyti 26 įtariamieji dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Į festivalį vežtasi neleistinų vartoti tablečių, augalinės kilmės medžiagų – kanapių, marihuanos. Iš viso buvo konfiskuota 30 pakelių augalinės kilmės medžiagų, 6 pakeliai su milteliais ir 24 tabletės.

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Vitalis Kutkauskas, iš Kauno miesto įkliuvo du neblaivūs vairuotojai, dar 2 festivalininkai buvo sučiupti su narkotinėmis medžiagomis. Viso iš Kauno apskrities net 7 žmonės įkliuvo su narkotikais.

Nors prieš prasidedant festivaliui organizatoriai skelbė, kad „atšventęs garbingą dešimtmečio jubiliejų, alternatyvios elektroninės muzikos festivalis „Tundra” subrandino daugiau užsiėmimų ir dieninės veiklos!”.. Ir išties, atrodo, renginyje buvo pasiūlytas nemažas užimtumas dalyviams ir svečiams, tačiau kai kurie atvykstantieji, lyg tikėdami pritrūksią įspūdžių, apsirūpino savomis „pramogomis”. Policijos pareigūnams sukėlė įtarimą kai kurie festivalio lankytojai, tad patikrinę automobiliais atvykstančiuosius, pareigūnai buvo nemaloniai nustebinti jų turimomis svaigiosiomis priemonėmis.

Apklausus galimus įtariamuosius, du iš jų buvo uždaryti į laikino sulaikymo patalpą iki kol jiems buvo pareikšti įtarimai. Tarp įtariamųjų – viena mergina, du kaimyninės Latvijos Respublikos piliečiai.

Nepaisant to, kad organizatoriai buvo sudarę galimybę vairuotojams, prieš išvykstant iš renginio, pasitikrinti savo neblaivumą įrengtu alkoholio kiekio matuokliu, ne visi pasinaudojo tokia galimybe ir rizikuodami tiek savo, tiek aplinkinių saugumu, pažeisdami Kelių eismo taisykles, skubėjo išvykti iš renginio net nesusimąstydami apie savo apsvaigimo nuo alkoholio būklę ir galimas pasekmes. Renginyje nuolat skambėję raginimai nesėsti prie vairo išgėrusiems, nepasiekė dalies vairuotojų. 11-ai iš festivalio vykusiųjų savu transportu buvo nustatytas didesnis nei leistinas alkoholio kiekis (10-čiai nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis, 1-am – vidutinis neblaivumo laipsnis), dar 10 vairuotojų buvo vartoję alkoholio, tačiau jis neviršijo leistinos normos.

„Atsižvelgiant į esamą situaciją, Zarasų rajono savivaldybės vadovybei bus pakartotinai siūloma keisti renginių organizavimo tvarką, griežtinti privačioje teritorijoje organizuojamų renginių saugumo užtikrinimą”, – teigia Zarasų rajono policijos vadovas Vitalis Kutkauskas.

Pradėjus ikiteisminius tyrimus, 26-iems asmenis gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, už administracinius Kelių eismo taisyklių pažeidimus neblaivūs vairuotojai taip pat turės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA