Kulautuva pakvipo akacijomis | Kas vyksta Kaune

Kulautuva pakvipo akacijomis

Kas vyksta Kaune nuotr.

Jau keturioliktąjį kartą bardų festivalis „Akacijų alėja“ kvietė į Kulautuvą. Šeštadienį pasiklausyti dainuojamosios poezijos susirinko apie 10 tūkst. žmonių.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Kiekvienas surado sau tinkamiausią vietą, kur geriausiai muzika sklinda. Ant savo pledų ir atsineštų kėdžių visus susirinkusius užliejo muzikos vakaras.

„Šį festivalį drąsiai galime vadinti kultūros reiškiniu, kuris formuoja Kauno rajono veidą. „Akacijų alėja“ tapo ne tik respublikiniu, bet ir tarptautiniu renginiu. Jis turi savo laiką, savo vietą, atlikėją, savo klausytoją. Noriu pasidžiaugti, kad festivalis taip visus džiugina“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

„Akacijų alėja“ – tai vienas iš nedaugelio nemokamų festivalių, kur visiems yra gera. Atlikėjai noriai lipa į sceną ir švelniai braukia gitaros stygas. Tuo tarpu klausytojams belieka mėgautis, kaip poezija, dainos ir įvairios melodijos sklinda į jų širdis. Tai vakaras, kai nemokamai galima pasinerti į romantinę nuotaiką, o tam geriausiai tinka Kulautuvos pušų amfiteatras.

Šiais metais klausytojus džiugino TV prodiuseris, atlikėjas Saulius Urbonavičius (Samas), legendinės grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, dainų autorė ir atlikėja Bjelle, prodiuseris Virgis Stakėnas, kūrybinė artelė „Keistuolių teatras“ ir daugybė kitų.

Skambėjo ne tik lietuviška muzika. Vakarą puošė ir rusiškos dainos, kurias atliko festivalio puošmena – legendinės roko muzikos grupės, ką tik atšventusios 45-tį „Mašina vremeni“ lyderis, muzikantas, poetas, dailininkas, TV laidų vedėjas, visuomenės balsas Andrejus Makarevičius iš Rusijos.

Visi šiltai pasitiko profesionalius aktorius – mimus „Neteisėtai padaryti“. Šis pasirodymas užbūrė žiūrovus savo paprastumu ir žaviu pasirodymu.

Šių metų dainuojamosios poezijos festivalis „Akacijų alėja“ orientavosi į tai kaip išsaugoti aplinką, todėl svečiai buvo kviečiami nusifotografuoti ant „žaliojo kilimo“ – specialaus fotostendo su festivalio skiriamaisiais ženklais. Taip pat žiūrovai buvo kviečiami įsigyti unikalių suvenyrų – gitaros formos akacijų meduolių, akacijų alėjos medaus, akacijų kvapo pakabukų automobiliams ir kitokios atributikos. Šventės metu veikė „Akacijų krautuvėlė“, bei bardų muzikinės šlovės muziejus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA